(Pülümür Haber)

Dün akşam saatlerinde yaşama veda eden Pülümür Kocatepeli   İbrahim Seyitcemaloğlu (96), Kocaeli Derince’de  son yolculuğuna uğurlandı.  Emekli Öğretmen Seyitcemaloğlu için bugün saat 15.00’te Kocaeli Derince Esentepe İmam Hüseyin Cemevinde cenaze töreni düzenlendi. İbrahim Seyitcemaloğlu’nun kızı Gülümser Seyitcemaloğlu, törende, babasıyla ilgili duygu yüklü bir konuşma yaptı. Törene,  aralarında Eski Avrupa Birliği   Bakanı  Ali  Haydar Konca,  CHP Kocaeli Milletvekilleri Muhip Kanko ve Harun Özgür Yıldız, Prof. Dr. Esma Buluş Kırıkkaya, eski Derince Belediye Başkanı Halit Altuntaş, Belediye Meclis Üyeleri Erhan Akpınar ve Yılmaz Filiz, Kocaeli Dersimliler Derneği Başkanı Ruhi Çelik, İzmit Belediyesi Belde AŞ Müdürü Nihat Değer, sendika ve kitle örgütü temsilcileri, Seyitcemaloğlu ailesinin komşuları ve  çevre illerden gelen yakınlarının da yer aldığı çok sayıda kişi katıldı.

İbrahim Seyitcemaloğlu (Yüzyıllık tanıklık), 11 Mayıs 2023.

Yüzyıllık anıt  İbrahim Seyitcemaloğlu (96), Kocaeli Derince’de son yolculuğuna uğurlandı. Pulur Köy Enstitülü Emekli Öğretmen Seyitcemaloğlu için  bugün Saat 15.00’te Derince Esentepe İmam Hüseyin Cemevinde cenaze töreni düzenlendi. Gülümser Seyitcemaloğlu, törende, babasıyla ilgili duygu yüklü bir konuşma yaptı. Seyitcemaloğlu, konuşmasında, babasının mücadeleci kişiliğinden örnekler verdi.  

İbrahim Seyitcemaloğlu için bugün Derince Esentepe Cemevinde cenaze töreni düzenlendi.

Derince Esentepe İmam Hüseyin  Cemevinde düzenlenen törene çok sayıda vatandaş katıldı.  Eski Avrupa Birliği   Bakanı  Ali  Haydar Konca,  CHP Kocaeli Milletvekilleri Muhip Kanko ve Harun Özgür Yıldız, Prof. Dr. Esma Buluş Kırıkkaya, eski Derince Belediye Başkanı Halit Altuntaş, Belediye Meclis Üyeleri Erhan Akpınar ve Yılmaz Filiz, Kocaeli Dersimliler Derneği Başkanı Ruhi Çelik, İzmit Belediyesi Belde AŞ Müdürü Nihat Değer, siyasi parti, sendika ve kitle örgütü temsilcileri, törene katılan isimler arasındaydı.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın,  İzmit Belediye Başkanı Fatma Hürriye Kaplan, Büro Emekçileri Sendikası (BES) ve KESK Şubeler Platformu törene çelenk gönderdi.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın ve İzmit Belediye Başkanı Fatma Hürriyet Kaplan, cenazeye çelenk gönderen isimlerdendi.

İbrahim Seyitcemaloğlu, cenaze töreninin ardından Derince Çınarlı Mezarlığında  sonsuzluğa uğurlandı.

Kocaeli Derince Esentepe Mahallesi İmam Hüseyin Cemevi.

http://huseyincanerik.com/index.php/485-pulumur-kocatepeli-son-koy-enstitulu-ibrahim-seyitcemaloglu-na-veda

 (Pülümür Haber, 11 Eylül 2023)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir