(Pülümür Haber)

Pülümür Kocatepeli Emekli Öğretmen İbrahim Seyitcemaloğlu (96), yaşama gözlerini yumdu. Seyitcemaloğlu,  tedavi gördüğü Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesinde dün akşam saatlerinde yaşamını yitirdi.  Erzurum Pulur Köy Enstitüsü mezunu İbrahim Seyitcemaloğlu, bugün saat 15.00’te Kocaeli Derince Esentepe İmam Hüseyin Cemevinde düzenlenecek cenaze töreninin ardından Derince Mezarlığında sonsuzluğa uğurlanacak.

İbrahim Seyitcemaloğlu (15 Ocak 1927-10 Eylül 2023)

35 Başbakan, 13 Cumhurbaşkanı gördü. Aile bireylerinden geriye sadece o kalmıştı. Dün akşam saatlerinde Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesinden, ailenin  hayatta kalan son bireyinin veda haberi geldi.

Pülümür Kocatepeli İbrahim Seyitcemaloğlu, 96 yaşında yaşama veda etti. 

İki ayağı üzerinde doğrulmayı öğrendiği yaştan itibaren hiç eğilmedi.

Fotoğraf: Ali Kırıkkaya arşivi

1949’da kendi çabasıyla Osmanlıcayı öğrenmiş, eski eserleri birincil kaynaktan inceleme olanağına kavuşmuştu.  

Doktorları, kalp krizinden dolayı  tedavi altına alınan Pulur Köy Enstitülü öğretmenin bilincinin açık olduğu bilgisini paylaşmıştı.

O, bilinci hep açık aydınlarımızdandı.

Hep ayaktaydı, ayakta veda etti dostları ve sevenlerine. 

Yüzyıla yaklaşan ömründe nice acı ve sevinçlere tanıklık etmiş,   zorluklara, zorbalıklara göğüs germişti.

95 yaşına kadar kitap okumuştu. Gözlerinin iyi görmemesi, okumamak için bir gerekçe değildi. Büyüteci kitabın sayfalarında gezdiriyor, önemli satırların altını çiziyordu.

İbrahim Seyitcemaloğlu (96), düşünsel faaliyetlerini yaşam boyu sürdüren aydınlarımızdandı.

İlk görev yeri, Erzincan Cumhuriyet  İlkokuluydu. İbrahim Öğretmen, Refahiye Altköy, Pülümür Kocatepe, Tercan Kuzören, Tercan Başbudak, Tercan Sarıkaya,  İzmit 27 Mayıs, İzmit Ulugazi ve Derince Cumhuriyet İlkokullarında görev yaptıktan sonra 1972 yılında emekliye ayrılmıştı.

Yerel gazetelerde, Ulus, Hürriyet ve Milliyet’te 28 yıl muhabirlik yaptı.

Türkiye’nin son yüzyılına tanıklık etti. 

15 Ocak 1927’de yaşama gözlerini açan  İbrahim Seyitcemaloğlu,  10 Eylül 2023’te Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi yoğun bakım ünitesinde dostlarına veda etti.

Dostları ve sevenleri, onu bugün saat 15.00’te Kocaeli Derince Esentepe İmam Hüseyin Cemevinden son yolculuğuna uğurlamak için bir araya gelecek.

Ayakta ölen Son Enstitülü, yıllar önce kaybettiği sevenlerine kavuşacak…

(Pülümür Haber, 11 Eylül 2023)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir