(Pülümür Haber)

Okul zili yarın çalıyor. Yurt genelinde ve Pülümür’de okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri yarın ders başı yapacak. Pülümür’deki ilk ve ortaöğretim  öğrencileri, depreme dayanıklı olmadığı belirtilen binalar yerine iki farklı binada eğitim görecek.  Pülümür Kaymakamlığı, Dede Korkut İlkokulu öğrencilerinin Pülümür Anaokulu hizmet binasında,   Şehit Öğretmen Ayhan Kural Ortaokulu ile Gazi Anadolu Lisesi öğrencilerinin ise   Kültür Merkezinde eğitim-öğretim göreceğini  açıkladı.

Pülümür Kaymakamı Mehmet Çağatay Çakal, öğrencilerle bir arada.

Pülümür’de okul binalarının deprem analiz raporları, şaşkınlık yarattı. Çürük raporu verilen Dede Korkut İlkokulu binası yıkıldı, yerine yenisi yapılıyor. İlkokul öğrencileri 2020’den bu yana Pülümür Gazi Anadolu Lisesinde öğrenim görüyordu.

Bir Deprem Performans Analiz Raporu da Pülümür Gazi Anadolu Lisesi için hazırlandı. Pülümür Kaymakamlığının talebiyle hazırlanan rapor sonuçları, kamuoyuyla  paylaşıldı.  Uygulanan dayanıklılık testi (karot)  olumsuz değerlendirilen bina  tahliye edildi.   

Pülümür Kaymakamı Mehmet Çağatay Çakal ve İlçe Millî Eğitim Müdürü Nurali Özdemir, öğrencilerle bir arada.

Pülümür Kaymakamlığı, 2023-2024 Eğitim ve Öğretim yılında ilk ve ortaöğrenim öğrencilerinin eğitimi için iki farklı binada hazırlıklarını tamamladı.

ÖĞRENCİLER HANGİ BİNALARDA EĞİTİM GÖRECEK?

Pülümür Kaymakamlığı, yeni eğitim yılında öğrencilerin farklı binalarda eğitim göreceklerini açıkladı.

Konuyla ilgili yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi.

“Yapımına başlanan Dede Korkut İlkokulu hizmet binası inşaatı bitirilinceye kadar;

Dede Korkut İlkokulu öğrencilerinin, Pülümür Anaokulu hizmet binasında eğitim-öğretim görmesine,

Şehit Öğretmen Ayhan Kural Ortaokulu ile Gazi Anadolu Lisesi öğrencilerinin, ilçemiz Kültür Merkezinde eğitim-öğretim görmesine karar verilmiş ve bu kapsamda gerekli çalışmalar tamamlanarak ilgili binalar eğitim ve öğretime hazır hâle getirilmiştir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

Pülümür Dede Korkut İlkokulu yapım çalışmaları başladı.

(Pülümür Haber, 10 Eylül)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir