(Pülümür Haber)

Tunceli Valiliği, bazı yayın organları ve sosyal medya hesaplarından yapılan, Hızır Dergâhı adının güvenlik güçleri tarafından silindiğine ilişkin iddialarla ilgili açıklama yaptı. Valilik açıklamasında, dergâh adının yanlış yazıldığı, vatandaşların uyarısı üzerine dernek yönetimi tarafından düzeltildiği belirtildi.  

Tunceli Valiliği, Pülümür Mutu’daki Hızır Dergâhı  adının güvenlik güçleri tarafından silindiğine ilişkin iddialara açıklık getirdi.  Açıklamada, dergâh adının yanlış yazıldığına ilişkin  vatandaşların uyarıda bulunduğu, dernek yönetiminin uyarılar üzerine yanlışı düzelttiği belirtildi.

Tunceli Valiliğinin açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

“Bazı basın ve yayın organları ile bir kısım sosyal medya hesapları üzerinden paylaşılan “Tunceli Pülümür ilçemizde bulunan Hızır Dergahı binası üzerinde yazılı “Dergehe Xızır” yazısının ilçede görevli olan güvenlik güçleri tarafından silindiği” başlıklı asılsız haberler üzerine kamuoyunu bilgilendirme gereği hasıl olmuştur.

Valiliğimizce iddiaların öğrenilmesine müteakip yapılan araştırmada;

Hızır Dergâhı Dernek Başkanı’yla yapılan görüşmede, “Dernek binası üzerinde bulunan “‘DERGEHE XIZIR’” yazısının yanlış yazıldığı yönünde vatandaşlardan kendilerine yönelik tepkilerin olduğunu, bu sebeple 2021 yılının yaz ayları içerisinde söz konusu yazıyı Dernek Yönetimi olarak ‘DERGE HIZIR’ olarak değiştirdiklerini” ifade etmiştir.

Kamuoyunu yanıltmak, sosyal medya ve basın üzerinden kamuoyu oluşturmak üzere yapılan bu asılsız haberlere itibar edilmemesi hususu; kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

(Pülümür Haber, 17 Haziran 2023)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir