(Pülümür   Haber)

Kamuoyunda “Eşekli Dostoyevski” olarak tanınan Yazar Ersin Bilge, dostları ve kitle örgütlerine teşekkür mesajı yayımladı.  Yazar, “Eşekle Gelen Dostoyevski” projesine destek sunan gerçek ve tüzelkişilere teşekkür etti. Yazar Bilge, 2019  yılında uygulanmaya başlanan proje kapsamında bugüne kadar 6 bin 5 yüz köy çocuğuna ulaştıklarını, 60 üniversite öğrencisine her ay düzenli  burs sağladıklarını dile getirerek, çalışmaya destek sunan vatandaşlara ve Alevi Kültür Merkezlerine (AKM) teşekkür etti.

Yazar Ersin Bilge, eşeğiyle, Anadolu’nun ücra köylerine kadar gidiyor.

Yazar Ersin Bilge, 2019 yılından itibaren uygulanmaya başlanan “Eşekle Gelen Dostoyevski” projesine destek sağlayan vatandaşlara ve AKM’lere teşekkür mesajı yayımladı. Bilge, mesajında şu ifadelere yer verdi:

 “Uzun süredir hayallerimin peşinde koşmaktayken, 2019 yılında “EŞEKLE GELEN DOSTOYEVSKİ”

projesi ortaya çıktı. Bu projeyle karınca kararınca yol alırken, bakmışız ki 6 bin 5 yüz  köy çocuğuyla buluşmuş, onlara dünya klasiklerinden kitaplar ve derslerinde kullanabilecekleri kırtasiye ürünleri ulaştırmışız.

Bir yandan bunun kıvancını yaşarken, bir yandan da 2019- 2023 yılları arasında, bugüne kadar 72 üniversite öğrencisi canımıza destek olmak için ulaştık. Bunlardan 60 tanesine her ay düzenli olarak ikram ettiğimiz Hızır lokması, siz dostlarım  ve AKM’lerimiz üzerinden sunulmaktadır. 12 öğrencimize de dönüşümlü olarak Hızır lokması ulaştırmaya çalışıyoruz.

Şundan emin olunuz ki sizlerin emanetlerini ihtiyaç sahibi çocuklarımıza ulaştırmanın huzuru, güzelliği anlatılamayacak kadar derin. Uzattığınız ellerle o yavrularımıza can suyu olurken, bana da bu huzuru yaşattığınız için sizlere minnettarım. 

Avrupa  ve Türkiye  boyutunda bu projeme destek sunan  bütün AKM’lerimize ve dostlarıma,

Anadolu bozkırında açan çiçeklerin, çocukların BİLGE amcası olarak yürekten teşekkür ederim.”

Yazar Ersin Bilge,  23 Aralık 2022’de Pülümür Gazi Anadolu Lisesinde öğrencilerle bir araya gelmişti.

(Pülümür Haber, 15 Haziran 2023)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir