(Pülümür  Haber)

Tunceli Valisi Mehmet Ali Özkan, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi dolayısıyla bir mesaj yayımladı.  Vali Özkan, Çanakkale Zaferi’nin, İstiklal Savaşı’nın bir ön sözü ve başlangıcı olduğunu dile getirdi.

Şüheda fışkıracak toprağı sıksan, şüheda

Tunceli Valisi Mehmet Ali Özkan, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi dolayısıyla bir mesaj yayımladı.  Vali Özkan, Çanakkale Zaferi’nin, İstiklal Savaşı’nın bir ön sözü ve başlangıcı olduğunu dile getirdi. Tunceli Valisi, mesajında,  Çanakkale Zaferi’nin, , tarihten silinmek istenen bir milletin, bütün yokluk ve imkânsızlıklara rağmen, canı pahasına vatanını nasıl savunduğunu bütün dünyaya göstermesi bakımından tarihî bir öneme sahip olduğunu belirtti.

Tunceli Valisi Mehmet Ali Özkan, Kahramanmaraş merkezli depremlerden dolayı geçici olarak Adıyaman’da görevlendirilmişti

Tunceli Valisi Mehmet Ali Özkan, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi dolayısıyla yayımladığı mesajda şu ifadelere yer verdi:

Tarihte eşine az rastlanan en büyük kahramanlık destanlarından biri olan ve savaş tarihine altın harflerle yazılan Çanakkale Zaferi’nin 108. yılını kutlamanın onurunu yaşamaktayız.

İstiklal Savaşı’nda elde edilen zaferin âdeta bir ‘ön sözü’ ve başlangıcı olan Çanakkale Zaferi, milletimizin tarih boyunca kazandığı en parlak zaferlerden ve en büyük kahramanlıklardan biridir. Fedakârlığın doruk noktasına ulaştığı bir var olma mücadelesi olan Çanakkale Zaferi, tarihten silinmek istenen bir milletin, bütün yokluk ve imkânsızlıklara rağmen, canı pahasına vatanını nasıl savunduğunu bütün dünyaya göstermesi bakımından tarihî bir öneme sahiptir.

Çanakkale Zaferi, Türk milletine büyük bir onur ve güven kazandırmıştır. Bu zafer aynı zamanda, milletimizin kahramanlığı, azmi, iradesi, cesareti ve vatan sevgisinin yanı sıra, savaş meydanında bile düşmanından esirgemediği merhamet ve şefkatini de tüm insanlığa örnek olacak şekilde ortaya koymuştur.

Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyetimizin Kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, Türk vatanının ve milletinin ebedî varlığı ile devletimizin bölünmez bütünlüğü uğruna gözlerini kırpmadan canlarını feda eden tüm aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle, kahraman gazilerimizi saygı ve şükranla anıyorum.

Ruhları şad, mekânları cennet olsun!

(Pülümür Haber, 18 Mart 2023)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir