(Pülümür Haber)

Avrupa Türkiyeli Yazarlar Grubu (ATYG),  “Eşekli Dostoyevski”nin yazarı Ersin Bilge’ye ATYG Edebiyat Ödülü verdi. Ödülün,  Eşekle Gelen Dostoyevski adlı kitabın, Türk edebiyatını zenginleştirmesi ve yazarının, yoksul çocukların okuması amacıyla yürüttüğü  örnek çalışmalardan dolayı verildiği duyuruldu.  Yazar Ersin Bilge, 23 Aralık 2022’de Pülümür Gazi Anadolu Lisesinde öğrencilerle bir araya gelmişti.  

Avrupa Türkiyeli Yazarlar Grubu (ATYG) Edebiyat Ödül töreninde çok sayıda aydın  bir araya geldi

‘Eşekli Dostoyevski’ adıyla ünlenen Yazar Ersin Bilge’ye, Avrupa Türkiyeli Yazarlar Grubu (ATYG) Edebiyat Ödülü  verildi. Ödülün gerekçesi, Eşekle Gelen Dostoyevski adlı kitabın, Türk edebiyatını zenginleştirmesi ve yazarının, yoksul çocukların okuması amacıyla yürüttüğü örnek çalışmalar olarak açıklandı.  

Almanya, Hollanda, Belçika, İsviçre ve  Fransa’da yaşayan  yazar, şair, sanatçıların oluşturduğu edebiyat çalışma grubu olan  ATYG,  her yıl ilkbahar ve sonbaharda  toplanarak üyelerinin yeni  kitaplarını ve   kitap projelerini değerlendiriyor, üyelerini yeni eserler için  teşvik ediyor.  

Ersin Bilge,  ATYG Edebiyat Ödülü’nü,  ATYG Eşbaşkanı ve Öğretmen  Kemal Yalçın’ın elinden aldı  

Ersin Bilge, ödülünü,  ATYG  Eşbaşkanı ve Öğretmen  Kemal Yalçın’dan aldı.  

Yazar Ersin Bilge, ATYG Edebiyat Ödülü’yle ilgili olarak şu açıklamayı yaptı:

“”Beni onurlandıran bu ödülü, yoksul köy çocuklarına, olanakları kısıtlı gençlerimize, bu gençlerimize destekleri ile can suyu ikram eden, Hızır lokmaları sunan Avrupa’da yaşayan değerli dostlarıma, projemde ve çalışmalarımda bana sınırsız destek olan eşim, çocuklarım, gelinim ve torunuma pay ettiğimi belirtmek isterim…

Yazar Ersin Bilge

Bu mutluluğu bizlere yaşatan Avrupa Türkiyeli Yazarlar Grubu’na ne kadar teşekkür etsem azdır

Bu mutluluğu bizlere yaşatan Avrupa Türkiyeli Yazarlar Grubu’na ne kadar teşekkür etsem azdır.

Ayrıca ödülü öğretmen Kemal Yalçın’ın elinden almak benim için başka bir onur, ayrı bir heyecan ve mutluluk olduğunu söylemeden geçemeyeceğim…

Kitabımın düzenlemesinden basımına kadar beni teşvik eden, görüşleriyle cesaretlendiren, desteklerini hiçbir vakit esirgemeyen gazeteci dostum İsmail Saymaz ile editörlüğünü de yapan yazar dostum İsmail Demirtaş öğretmenime ayrıca teşekkür ediyorum.

Avrupa’da söyleşi programları ile kitabımı okurlarıma ulaştırmakta en büyük desteği sunan AKM’lerimize candan şükranlarımı sunarım, iyi ki varsınız.

Kitabımı alıp okumakla birlikte çıktığımız bu uzun ince yolda, Hızır gibi iyilikle, güzellikle yürüyen tüm dostlarıma selam olsun. Sevgi ve saygılarımla… “

Avrupa Türkiyeli Yazarlar Grubu (ATYG), Almanya’nın Gelsenkirchen kentinde faaliyet yürütüyor.

Yazar Ersin Bilge’nin layık görüldüğü ATYG Edebiyat Ödülü

(Pülümür Haber, 19 Mart 2023)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir