(Pülümür Haber)

Pülümür Mezra  Keşiş Yaylası, köye kilometrelerce uzaklıkta.  Kırğ,  Çetu (Ware Mılî/Molla Yaylası), Çağıle, Demire ile Mehs Sırtı Yaylası (Ware Vıle Mexs), Keşiş’e komşu  yaylalar.   Yaylalar Mezra, Akdik/Şihan, Kaymaztepe, Kovuklu  köylerine ait. Adı geçen  yaylaların hiçbirinde kara yolu yok. Yaylalara sadece patika yoldan  ulaşılabiliyor.  Mezra, Akdik/Şihan, Kaymaztepe ve  Kovuklu köylülerinden yaylaya giden yok. Yaylalar boş, ama yolda  yepyeni bir valiz olduğu gibi duruyor. Şaşırtıcı değil mi?  

Escape marka mavi valizin yayla yolunda işi ne?

Dün sabah saatlerinde  dede ocağı Keşiş Yaylası’na giden bir grup köylü, kuş uçmaz kervan geçmez yolda mavi bir valize rastladı. Saatler 10.34’ü gösteriyordu.  Kovuklu köylülerinin Çetu  Yaylası’na (Ware Milî/Molla Yaylası) yakın bir yerde rastlanan valizin gizemi çözülemedi. Valiz yepyeniydi, tekerleklerinde toz bile yoktu.

Mavi valizi, Kovuklu köyüne ait Çetu Yaylası yakınlarında kim/kimlerin unuttuğu merak konusu

Herhangi bir biçimde yıpranmamıştı. 

Koca valiz, oraya kim tarafından, niçin ve nasıl taşınmıştı?  Valiz, niçin terk edilmişti? Terk edilen bir sevgili mi dağ başına bırakmıştı valizi? Sevgiliden ‘armağan’ valizden kurtulmak için o kadar yol yürümek zorunlu muydu? Acı hatıraları silmenin başka bir yolu bulunamaz mıydı? Söz gelimi belediyelerin çöp konteynerleri ne güne duruyordu…  

Valizde bir çizik bile yok!

Escape  marka 4 tekerlekli büyük boy valizin ortalama fiyatı 7 yüz liradan başlıyor. Pahalılık almış başını gidiyor. 25 kuruşluk poşet için ringe çıkan  bir toplum, nasıl olur da 7 yüz liralık valizi dağ başında unutur?

Sorular uzayıp gidiyor.

Mavi valize, sığırkuyruğu kuşatması

Bir uyanık,  ‘gitti gidiyor’a koymasın sakın! 

Belki bir sahibi çıkar, valizin… .    

(Pülümür Haber, 15 Temmuz 2022)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir