16 Haziran 2017… Şanlıurfa’nın Siverek ilçesine bağlı Çiftçibaşı köyünden yola çıkmıştı. 23 yaşındaydı. Gitar çalıyordu.  Görev yaptığı köyde velileri ve öğrencileriyle vedalaştı. Otomobiliyle düştü yola.  Pülümür Vadisi’nde yaban kedisi, bozayı ya da dağ keçisine rastlama umuduyla ağır ağır ilerliyordu.

Necmettin Yılmaz anısına Haskar-Han Yaylası yakınlarında dikilen mavi ladin

Tunceli-Pülümür kara yolunun 46. km’sinde aracı durduruldu.

Korkmadan indi arabasından.

Silahlı kişiler arabasını ateşe verdi. Genç öğretmen, terör örgütü elemanlarının tuzağına düşmüştü. Gümüşhaneliydi. Torul’un Demirkapı köyünde yoksul bir köylü çocuğu olarak gözlerini dünyaya açmıştı. Artvin Çoruh Üniversitesinden mezun olduktan sonra Şanlıurfa’ya atanmıştı. Görev yerine güle oynaya gitmişti. Yaz tatilini geçirmek üzere Torul’un Demirkapı köyüne dönüyordu.

Şehit öğretmen Necmettin Yılmaz’ın annesi Gülay Hanım, kardeşi Yahya ve babası Hamit Yılmaz

Bedenine kaç kurşun yağdırıldığını  bilen yok. Vahşi cinayet, Türkiye’nin aydınlık bir kentinde işlenmişti. Cinayet,  Pülümürlü yurttaşların yüreğinden silinmeyen bir acıydı.

TEMA Vakfı Gümüşhane Temsilcisi Yusuf Oral, Murat Öztürk, Selçuk Hatipoğlu ve Abdulgaffur Dener, Necmettin Yılmaz anısına Han Yaylası-Haskar yakınlarında mavi ladin fidanı dikti (Öğretmenimizin adı bu ağaçla yaşasın, birliğimiz daim olsun. Bu topraklar hepimizin)

ANISINA DİKİLEN MAVİ LADİN BOY VERİYOR

Şehit öğretmen Necmettin Yılmaz, Pülümür-Tunceli kara yolunun 22. km’sinde, Pit’in Mağarası ile Ana Fatma arasında kalan noktada kaçırılmış, cansız bedeni bir ay boyunca Pülümür Çayı’nda sürüklenmişti. TEMA Vakfı Gümüşhane Temsilcisi Yusuf Oral ile arkadaşları  Murat Öztürk, Selçuk Hatipoğlu ve Abdulgaffur Dener, Necmettin Yılmaz anısına, 24 Kasım 2019’da yaklaşık iki buçuk metre boyunda mavi ladin ağacı dikmişti. Mavi ladin, Necmettin Yılmaz’ın kaçırıldığı yere yaklaşık 200 m mesafede dikilmiş. Han Yaylası’nın karşısında dikilen mavi ladin zorlu kışı atlatmış. İlkbahardan bu yana boy vermiş.

Arkadaşları, şehit öğretmen anısına, Pülümür-Tunceli kara yolu üzerindeki tünellerde grafik çalışmaları yaptı (Bir ölür, bin diriliriz!)

TÜNELLERE RESİMLERİ YAPIŞTIRILDI

Tünellerde, sevenlerinin, şehit öğretmen anısına yaptığı grafik çalışmaları dikkat çekiyor. Çalışmanın altında şu ifadeler yer alıyor::

Şehit öğretmen Necmettin Yılmaz. Bir ölür, bin diriliriz! 

Bir sabah vakti Pülümür Vadisi’nden geçerken tünellerdeki  resimlere bakıyoruz. Han YaylasıHaskar’ın karşısında sarp dağlara kafa tutan mavi ladine  sevgiyle dokunuyoruz.  Mavi ladinle, yüreğimize işleyen acı hafifliyor.   Az ileride Pit’in Mağarası ile Ana Fatma… Mavi ladin boy verecek,  gökyüzüne öpücük konduracak. Kökleriyle toprağı sımsıkı kavrayacak. Necmettin Yılmaz, mavi ladinle Türkiye’nin derinliklerine kök salacak.

Necmettin Öğretmen’in duvara asılı gitarı şimdi  kardeşi Yahya’nın elinde:

Bu vatan, toprağın kara bağrında sıradağlar gibi duranlarındır!

Mavi ladin, dostluk ve kardeşliğin simgesi
Mavi ladin, Pülümür Vadisi’nin dinmeyen acısına merhem oluyor
Pülümür Vadisi
Ceviz, akasya, kavak, söğüt ve meşe ağaçları, mavi ladini bağrına basıyor

(Pülümür Haber, 30  Haziran 2020)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir