Merhum Yılmaz Bakır’ın, Erzincan Çağlayan Girlevik Şelalesi’ne yaptırdığı çeşmeye musluk dayanmıyor!  Girlevik Şelalesi’nde piknik yapan bazı yurttaşların ‘hışmına’ uğrayan çeşme zor günler geçiriyor. Çeşmenin iki cephesinde ikişer adet musluk bulunuyor. Dört musluktan soğuk kaynak suyu akıyor. Çeşmeden Girlevik Şelalesi’ni ziyaret eden herkes yararlanabiliyor.

Çağlayan Yılmaz Bakır Çeşmesi

Yılmaz Bakır Çeşmesi’nin dört musluğunun tamamını sağlam görmek nerdeyse olanaksız. Bazen bir ya da iki musluğun bozulması, âdeta olağan sayılıyor. Bazı günler  muslukların tamamının  bozuk olduğu görülüyor. Musluklardan bir ya da ikisinin bozuk olmadığı gün yok gibi. Muslukların kullanımındaki özensizlik, yurttaşlarımızın kamu malına yönelik olumsuz eğilimini  yansıtıyor. Öfke ve tahrip duygusundan musluklar da payına düşeni alıyor.

Kamu malına gereken özeni gösteriyor muyuz?

Girlevik Şelalesi’nde halkın hizmetine sunulan Yılmaz Bakır Çeşmesi’nin musluklarının hemen her gün bozulması, Şelale Restaurant işletmecilerini yıldırmış durumda. Çeşmenin tahrip edilen musluklarını onarma görevini işletme sahipleri üstlenmiş. Duyarlı yurttaşlar, kamu malını tahrip eden sorumsuzlara yaptırım uygulanması gerektiğini savunuyor. Her gün yüzlerce yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği Girlevik Şelalesi’nde temizlik ve güvenlik görevlisi bulunmuyor.

Hemen her gün musluklarına zarar verilen çeşme
Erzincan Girlevik Şelalesi
Yılmaz Bakır Çeşmesi
Erzincan Çağlayan

(Pülümür Haber, 1 Temmuz  2020)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir