(Pülümür Haber)

Kırklareli Pınarhisar İlçe Tarım ve Orman Müdürü Hasan Doğan, dün geçirdiği kalp krizi sonucu yaşama gözlerini yumdu.  1965 Pülümür doğumlu olan Doğan’ın ölümü, büyük üzüntü yarattı.  Pülümür Salördek köyü Gavrag mezrası kökenli Hasan Doğan, bugün öğle saatlerinde Pülümür Cemevinde düzenlenen cenaze töreninin ardından gözyaşları içinde sonsuzluğa uğurlandı.

Pınarhisar İlçe Tarım ve Orman Müdürü Hasan Doğan, karakovan balını incelerken (Fotoğraf: Cemal Karakuş)

Kırklareli Pınarhisar İlçe Tarım ve Orman Müdürü Hasan Doğan, dün geçirdiği kalp krizi sonucu yaşama gözlerini yumdu. Hasan Doğan’ın ani ölümü, ailesini, sevenlerini ve  çalışma arkadaşlarını üzüntüye boğdu.

Pülümür Salördek köyü Gavrag mezrası kökenli   Hasan Doğan’ın zamansız ölümü, büyük üzüntüye yol açtı.  

Pınarhisar İlçe Tarım ve Orman Müdürü Hasan Doğan, Vize İlçe tarım ve Orman Müdürü Zeynep Şeyda Gürsu ve çalışma arkadaşlarıyla (Fotoğraf: Zeynep Şeyda Gürsu)

Hasan Doğan’ın cenazesi, baba ocağı Pülümür’e getirildi. Genç yaşta aramızdan ayrılan Hasan Doğan için bugün Pülümür Cemevinde cenaze töreni düzenlendi. Törene, çok sayıda Pülümürlü katıldı.

 

Cenaze törenine Pülümür Kaymakamı  Emrah  Uzun, Tunceli Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, Pülümür Belediye Başkanı Müslüm Tosun ve Tunceli İl Genel Mecllsi üyesi Hüseyin Arslan  da katıldı.

Törene katılan çok sayıda vatandaşın maske kullandığı görüldü.

Hasan Doğan’ın cenazesine gönderilen çelenkler

Tunceli Tarım İl Müdürlüğü, Gökçeada Belediye Başkanı Ünal  Çetin, Organik Tarım Çalışanları, TUSGİD Başkanı Cem Haydar Bektaş  ve  Pukelek Ailesi törene çelenk gönderdi.

Hasan Doğan’ın cenazesi Pülümür Cemevinden kaldırıldı

Hasan Doğan’ın naaşı, cenaze töreninin ardından gözyaşları içinde Pülümür Merkez Mezarlığında toprağa verildi.  Evli olan Hasan Doğan, 57 yaşındaydı.

Hasan Doğan, yakınlarıyla bir arada (Fotoğraf: Mehmet Doğan)

HASAN DOĞAN KİMDİR?

1965 Pülümür doğumlu. 1985 yılında Bitlis Adilcevaz’da göreve  başladı.  1989-2004 yıllarında Pülümür’de görev yaptı. 2004-2012’de Çanakkale Bozcaada’da çalıştı.  2012-2017 yıllarında Gökçeada İlçe Tarım ve Orman  Müdürlüğü, Kofçaz İlçe Tarım ve Orman  Müdürlüğü,  Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürlüğü görevlerinde bulundu.

İngilizce bilen Hasan Doğan, son olarak Kırklareli Pınarshisar İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü görevini yürütüyordu. 

Hasan Doğan (1965-21 Temmuz 2022)

CEMAL KARAKUŞ’TAN DUYGULANDIRAN DİZELER

Arkadaşı Cemal Karakuş, Hasan Doğan’ı duygu yüklü bir şiirle uğurladı:

Teslim etti ruhunu dün Dupnisa mağarasına
aşka ait çilehane
ruhların seyir defteri
yeraltı sularını bilir Dupnisa
Teslim alır almaz bıraktı kaynağı Tanrı’dan
Peri Suyuna doğru
Şimdi kapari ve Oğuz Zeus Altarından
arıların görmesi ile

Munzur’a bakıyor.

Pınarhisar İlçe Tarım ve Orman Müdürü Hasan Doğan, Vize İlçe tarım ve Orman Müdürü Zeynep Şeyda Gürsu ve çalışma arkadaşlarıyla (Fotoğraf: Zeynep Şeyda Gürsu)
Pınarhisar İlçe Tarım ve Orman Müdürü Hasan Doğan, Vize İlçe Tarım ve Orman Müdürü Zeynep Şeyda Gürsu ve çalışma arkadaşlarıyla (Fotoğraf: Zeynep Şeyda Gürsu)
Tarım Müdürü Hasan Doğan, saha çalışmasında (Fotoğraf: Samet Urun)
Pülümür Cemevi önünde toplanan vatandaşlar
Hasan Doğan, Pülümür Merkez Mezarlığında , toprağa verildi
Hasan Doğan (Arap Kızı’ndan süzülen gözyaşları)

(Pülümür Haber, 22 Temmuz 2022)  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir