(Pülümür Haber)

Pülümür derneklerinin Pülümürlü lisans öğrencilerine verdiği burslar için başvurular başladı. Başvurular 20 Ekim’de sona eriyor.

Pülümürlü üniversite öğrencilerinin burs başvuruları başladı. Burs başvuruları 20 Ekim’de sona eriyor. Burstan yararlanmak için  4 yıllık lisans öğrencisi olma koşulu aranıyor. Burs ödemeleri, Pülümür dernekleri tarafından yapılıyor.

Dersim Pülümür İlçesi ve Çevre Köyleri Yardımlaşma, Dayanışma, Kültür Derneğinin, 2015-2016 eğitim-öğretim yılında başlattığı uygulama,  son dört yıldır Almanya Pülümür Destekleme Derneğiyle  ortaklaşa yürütülüyor.

Dersim Pülümür İlçesi ve Çevre Köyleri Yardımlaşma, Dayanışma, Kültür Derneği Başkanı Yılmaz Coşkun

Dersim Pülümür İlçesi ve Çevre Köyleri Yardımlaşma, Dayanışma, Kültür Derneğinin Başkanlığını Yılmaz Coşkun, Almanya Pülümür Destekleme Derneği Başkanlığını ise Hakkı Koç yürütüyor.

Almanya Pülümür Destekleme Derneği Başkanı Hakkı Koç

90 ÖĞRENCİ YARARLANABİLECEK

Başlangıçta 50 öğrencinin yararlandığı burslardan, bu yıl 90 dolayında öğrencinin yararlanması hedefleniyor.

Bu yıl öğrenci başına aylık burs tutarı 300 lira olacak. Burs, sekiz ay boyunca verilecek.

Dersim Pülümür İlçesi ve Çevre Köyleri Yardımlaşma, Dayanışma, Kültür Derneği Başkanı Yılmaz Coşkun,  iş insanlarının sağladığı kaynaklardan öğrencilere burs verdiklerini  belirtiyor. Coşkun, salgından dolayı son iki yıldır etkinlik gerçekleştiremedikleri için ekonomik sıkıntı yaşadıklarını, ancak öğrencilere burs için tüm olanakların zorlanacağını ifade ediyor.  

Burs Başvuru Formu

BAŞVURULAR 20 EKİM’DE SONA ERİYOR

Pülümürlü üniversite öğrencilerine dağıtılması planlanan  burstan  yararlanmak için son başvuru tarihi 20 Ekim. Pülümürlü öğrenciler, ikametgâha bakılmaksızın, burs hakkından yararlanabilecek. Burs başvuruları, Dersim Pülümür İlçesi ve Çevre Köyleri Yardımlaşma, Dayanışma, Kültür Derneğine yapılacak. Değerlendirmeler,  her iki derneğin görevlendirdiği yetkililer tarafından yapılacak.

Dersim Pülümür İlçesi ve Çevre Köyleri Yardımlaşma, Dayanışma, Kültür Derneğinin yürüttüğü “Eğitime Destek Projesi”

BURS BAŞVURULARI İÇİN GEREKLİ BELGELER

Burstan yararlanmak isteyen öğrencilerin, aşağıda belirtilen  belgeleri Dersim Pülümür İlçesi ve Çevre Köyleri Yardımlaşma, Dayanışma, Kültür Derneğinin İstanbul adresine teslim etmeleri gerekiyor.

  1. Nüfus Cüzdanı Fotokopisi
  2. Öğrenci Belgesi
  3. Burs Başvuru Formu
  4. IBAN Numarası (Banka Cüzdanı Fotokopisi)
  5. Aile Gelir Belgesi Fotokopisi (Maaş Bordrosu)
  6. 2. Dönem İçin Öğrenci Belgesi ve Not Ortalaması Belgesi
Pülümür dernekleri çeşitli sosyal etkinliklere imza atıyor

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir