(Pülümür Haber

Seçime   iki  gün kaldı. Pülümür Belediye Başkanlığı için   7 parti aday gösterdi.  İlçede bir de  bağımsız aday yarışacak. Pülümür’de   CHP, AK PARTİ,  BTP, İYİ Parti, MHP, SAADET, Yeniden Refah belediye başkanlığı için aday gösterdi. Nurettin Özgürel, seçime bağımsız aday olarak giriyor. CHP, Pülümür’de, mevcut Belediye Başkanı Müslüm Tosun’u aday gösterdi.  Pülümür Belediye Başkanlığı seçimi  için bin 311 seçmen oy kullanacak. Peki, Pülümür Belediye Başkanlığı koltuğuna kim oturacak? Bu seçimde ‘sürpriz’ olur mu?

Pülümür

İLÇEDE 7 SANDIKTA OY KULLANILACAK

Pülümürlü bin 311 seçmen, Pazar günü sandık başına gidiyor. İlçede  biri gezici, toplam 7 sandıkta oy kullanılacak. Sandıkların 3’ü merkezde, 4’ü mahallelerde (Atatürk, Ecevit, Hiver, Meydanlar) kurulacak.

Pülümür Belediye Başkanı Müslüm Tosun

BAŞKANLIK İÇİN 8 ADAY YARIŞIYOR

Pülümür Belediye Başkanlığı için 7’si partili, biri bağımsız,  toplam 8 aday yarışacak.

Müslüm Tosun:  Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)   

Çağnur Kılıçoğlu:  Adalet ve Kalkınma Partisi (AK PARTİ)  

Nurettin Özgürel: Bağımsız

Yusuf Aydın:  Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) 

İnan Çeker: İYİ Parti (İYİ PARTİ)

Asim Koçoğlu:  Milliyetçi Hareket Partisi (MHP)

Furkan Batuhan Ecevit: Saadet Partisi (SAADET)  

Turgut Yıldırım:  Yeniden Refah Partisi  (Yeniden Refah) 

MÜCADELE  DEMOKRATİK OLGUNLUK İÇİNDE YÜRÜTÜLÜYOR

İlçede seçim çalışmaları büyük bir olgunluk içinde geçiyor. CHP’li aday Müslüm Tosun’un, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla  AK PARTİ adayı Çağnur Kılıçoğlu’nu ziyaret etmesi, ülkede özlem duyulan siyasi olgunluğun bir göstergesi olarak kabul ediliyor.

Pülümür’de  CHP, AK PARTİ ve Bağımsız Aday, seçimde aktif çalışma yürütüyor. Diğer partilerin sahada  pek görünmedikleri değerlendiriliyor.

Pülümür Belediye Başkanı ve CHP Pülümür Belediye Başkan Adayı Müslüm Tosun,

MÜSLÜM TOSUN: ÇATIŞMALARDAN UZAK, NAİF  KİŞİLİK

Pülümür Belediyesini iki dönem üst üste yöneten Müslüm Tosun’un, çatışmalardan uzak, uzlaşmacı kişiliği avantaj olarak nitelendiriliyor. Başkanlık öncesi yürüttüğü kurum yöneticiliği (PTT Müdürlüğü)   görevinde edindiği deneyimlerin, belediye yönetiminde olumlu etki yarattığı değerlendiriliyor. Katı  politik tercihlerin dışında kalmayı başarması, farklı yelpazede yer alan seçmenleri bir arada tutma olanağı sağlıyor.

AK PARTİ Pülümür Belediye Başkan Adayı Çağnur Kılıçoğlu

ÇAĞNUR KILIÇOĞLU, ŞEVKET TANIK’IN BAŞARISINI GÖSTERECEK Mİ?

AK PARTİ, 2019 yerel seçimlerinde Pülümürlü Şevket Tanık’ı aday göstermişti. Tanık, Pülümür İlçe Özel İdare Müdürlüğü görevini yürütmüştü. İlçe halkıyla geçmişe dayalı  bağları vardı. Pülümürlülerle iyi ilişkiler kurması, seçim sonuçlarına yansımış, seçimi kazanan CHP’li Müslüm Tosun’dan sonra en çok oy alan aday olmuştu. 

Pülümürlü Şevket Tanık, 2019 seçimlerinde sürpriz yapmıştı.

Çağnur Kılıçoğlu, AK PARTİ Pülümür İlçe Başkanlığı görevinden ayrılarak, partisinden aday oldu.

AK PARTİ Pülümür Belediye Başkan Adayı Çağnur  Kılıçoğlu,  seçim kampanyasını sahada yürütüyor.

Pülümür, şu sorunun yanıtını arıyor:

Çağnur Kılıçoğlu, Şevket Tanık’ın başarısını gösterebilecek mi?

Bağımsız Aday Nurettin Özgürel, sahaya inen 3 adaydan biri.

BAĞIMSIZ ADAY NURETTİN ÖZGÜREL

Bağımsız Aday Nurettin Özgürel, ilçede esnaflık  yapıyor. İlçenin önemli arı yetiştiricilerinden olan Özgürel, CHP’den aday adaylığı için başvuruda bulunmuş, aday gösterilmeyince partisinden istifa ederek bağımsız aday olmuştu.

Nurettin Özgürel, sahaya inen 3 adaydan biri.

Bağımsız Aday Nurettin Özgürel, ev  ve esnaf ziyaretleri yapıyor. 

PÜLÜMÜR’DE SEÇİMİ PARTİLER DEĞİL, ‘İNSAN’ KAZANACAK

Pülümür, köklü bir tarihe sahip, ancak göçten dolayı büyük nüfus kaybına uğramış ilçelerimizden. Küçük yerleşim birimlerinde hemen herkes birbirini tanır. Kimin ne yiyip içtiği bile  bilinir.

Şöyle de ifade edilebilir:

Köy ya da  kasabalar, insanın kendini gizleme olanağı bulamadığı yerleşim birimleridir.

Bu tür yerlerde yapılacak seçimlerin belirleyici ögesi, parti değil, insandır.

Seçimi partiler değil, insan kazanır!

Pülümür Bal Festivali, ilçenin her yıl düzenlenen kültürel etkinliklerden biri.

PÜLÜMÜR’DE  YAŞAYAN HERKES PÜLÜMÜRLÜDÜR 

Pülümür’ün bin 311 seçmeninden birini bile ‘yabancı’ görmek, yanılgıdır. Bu anlamda, Pülümür seçmen kütüğüne kayıtlı İzmirli, Edirneli, Ardahanlı, Karslı, Yozgatlı, Erzurumlu,  Uşaklı, Trabzonlu, Çankırılı herkes Pülümürlüdür.  Kamu görevlilerini, şu ya da bu partiyle özdeşleştirmek, seçimde kendi iradeleri dışında karar verebileceklerini düşünmek, büyük haksızlıktır.

Bu yaklaşım  aynı zamanda inciticidir.  

Kamu çalışanı, yetki ve sorumluluğuna  müdahale niteliği taşıyan davranışlardan rahatsızlık duyar.  ‘maraba’ muamelesi görmekten asla hoşlanmaz, kendisine ‘maraba’ gözüyle bakanlarla arasına  mesafe koyar.

Pülümür Belediye Başkanlığı seçimi, bu yönüyle, özellikle kamu çalışanlarının, efendi-maraba ilişkisine vereceği yanıt olarak görülebilir. 

PÜLÜMÜR’ÜN EN BÜYÜK SORUNU

31 Mart’ta Pülümür Belediye Başkanlığı koltuğuna oturacak adayın çözüme kavuşturması beklenen  iki önemli sorun var: Atık su arıtma tesisi ve ulaşım. İlçenin zaman geçirilmeden  atık su arıtma tesisine kavuşturulması gerekiyor. Diğer önemli bir sorun da ulaşım. Pülümürlüler, kent içi ve  köylerde yaşanan ulaşım sorununa, halkçı  çözüm üretilmesi için adım atılmasını bekliyor.

(Pülümür Haber, 28 Mart 2024)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir