(Pülümür Haber)

Pülümür Gelin Odaları’nı turizme kazandırma çalışmaları devam ediyor. Tunceli Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu, Pülümür Gelin Odaları ve Kaya Mezarları Tarihi Yerleşim Alanları’nın turizme kazandırılması amacıyla başlatılan çalışmaların tamamlanması için çaba gösteriyor. Vali Tekbıyıkoğlu, Vali Yardımcısı Kemal Sefa Gökmenoğlu, Tunceli Kültür ve Turizm İl Müdürü İsmet Hakan Ulaşoğlu ve üyeler, konuyu değerlendirmek için bugün bir araya geldi.  

Tunceli Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu’nun başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya  Tunceli  Vali Yardımcısı Kemal Sefa Gökmenoğlu, Tunceli Kültür ve Turizm İl Müdürü İsmet Hakan Ulaşoğlu ve üyeler katıldı. 

Pülümür Gelin Odaları  turizme kazandırılıyor.  Tunceli Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu, Pülümür Gelin Odaları ve Kaya Mezarları Tarihi Yerleşim Alanları’nın turizme kazandırılması amacıyla başlatılan çalışmaların tamamlanması için çaba gösteriyor.

Tunceli Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu, Pülümür Gelin Odaları’yla ilgili çalışmaların bir an önce tamamlanması için çalışıyor.

Pülümür Gelin Odaları’nı turizme kazandırma çalışmaları,  bugün Tunceli Valiliğinde düzenlenen bir toplantıda ele  alındı.  Tunceli Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu’nun başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya   Vali Yardımcısı Kemal Sefa Gökmenoğlu, Tunceli Kültür ve Turizm İl Müdürü İsmet Hakan Ulaşoğlu ve üyeler katıldı. 

Pülümür Gelin Odaları

Toplantıda, Pülümür Gelin Odaları ve Kaya Mezarları Tarihi Yerleşim Alanları’nın turizme kazandırılması kapsamında hazırlanan Rölöve, Restitüsyon, Restorasyon ve Çevre Düzenleme Tanzim Projeleri  değerlendirildi.

(Pülümür Haber,  22 Aralık 2023)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir