(Pülümür Haber)

Pülümür’ün Dağyolu, Közlüce, Hacılı, Göcenek ve Süleymanuşağı köylerine yakın alanlarda kurulması planlanan 10 adet rüzgâr türbini için düzenlenen toplantı, protesto edildi.  MINA Madencilik’in üstlendiği Rüzgâr Enerjisi Santral (RES) projesi için  Cemal  Süreya Kültür ve Bellek Evi’nde  düzenlenen toplantı, halkın protestosuyla karşılaştı.    

Pülümürlüler, kurulması planlanan Rüzgâr Enerjisi Santrallerini (RES), Cemal Süreya Kültür ve Bellek Evi önünde protesto etti. Fotoğraf: Hüseyin Arslan arşivi

MINA Madenciliğin Pülümür köylerinde kurmayı planladığı 10 adet rüzgâr türbini  Pülümürlüleri harekete geçirdi.  Dağyolu, Közlüce, Hacılı, Göcenek ve Süleymanuşağı köylerine yakın alanlarda kurulmak istenen tribünler hakkında halkı bilgilendirmek isteyen şirket yetkilileri, Pülümür’de protesto edildi.  

Aralarında Pülümür Belediye Başkanı Müslüm Tosun, Tunceli İl  Genel Meclisi Üyeleri  Hüseyin Arslan ve Meftun Kılıç, kitle örgütü yöneticileri, muhtarlar ve vatandaşların yer aldığı kalabalık bir grup, Cemal Süreya Kültür ve Bellek Evi önünde toplandı.

Göcenek Köyü Muhtarı İsmail Turan, konuyla ilgili bir konuşma yaptı. Turan, konuşmasında, arıcılık ve hayvancılık için önemli bir alan olan bölgede  Rüzgâr Enerjisi Santrali (RES) istemediklerini dile getirdi.   

Şirket yetkilileri, Pülümürlülerin protestosu karşısında ilçeden ayrıldı.

Kaynak: Hüseyin Arslan

(Pülümür Haber,  22 Aralık 2023)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir