MEHMET ÖZDEMİR

Pülümürlü ünlü çizerimiz Tayyar Özkan, Ankara Kitap Fuarı’nda okurlarıyla bir araya geliyor. Sanatçı,  Presstij Yayınlarının, 707 B numaralı standında okurlarıyla söyleşecek. Özkan, aralarında,  yeni yayımlanan Koleksiyon,  Z Tadında    adlı eserlerin de  yer aldığı,   kitaplarını imzalayacak.

Tayyar Özkan, başarılı çalışmaları ve üretkenliğiyle dikkat çeken sanatçılarımızdan.

Pülümür Çakırkayalı usta çizer Tayyar Özkan, Kasım ayında yayımlanan   Koleksiyon  adlı kitabını sanatseverlerin beğenisine sundu.  Ünlü çizerin, Ağustos ayında,  Z  Tadında adlı çizgi romanı yayımlanmıştı.

Tayyar Özkan, Koleksiyon, Presstij Yayınları, 30 Kasım 2023.

Her iki kitap, Presstij Yayınları tarafından yayımlandı.

Tayyar Özkan, Z Tadında, Presstij Yayınları, 16 Ağustos 2023.

Ünlü çizerimiz Tayyar Özkan (@tayyarozkan13), Ankara Kitap Fuarı’nda okurlarıyla bir araya geliyor. Sanatçı,  Presstij Yayınlarının, 707 B numaralı standında okurlarıyla söyleşecek. Özkan, aralarında,  yeni yayımlanan Koleksiyon,  Z Tadında    adlı eserlerin de  yer aldığı,   kitaplarını imzalayacak.

Tayyar Özkan, 8-9 Aralık tarihlerinde, 12.00-16.00 saatlerinde, Presstij Yayınlarının 707 B numaralı standında okurlarıyla bir araya gelecek. Sanatseverlerin, etkinliğe ilgi göstermesi bekleniyor.

TAYYAR ÖZKAN KİMDİR?

1962 doğumlu, 1983’de Gazi Üniversitesi-Resim Fakültesinden mezun oldu.
İlk çizimlerini 1976-78’de yerel pek çok dergi ve gazetelerde yayınlandı.
1980 öncesi ve sonrası çocuk kitapları ve yüzlerce kutlama kartla­rı da resimledi.
1989’da, ABD’ye taşındıktan sonra grafik, tekstil ve moda tasarımı üzerinde çalıştı. ABD’de ilk çizimleri 1992’de World War 3 Illustrated’de basıldı. Kendi yarattığı ve dünyaca ün kazanan CAVEMAN (Mağara Adamı) çizgi karakteri 1993’te tanınmış saygın dergi Heavy Metal’de, 25 yıl o dergide sürecek yayın hayatına başladı.


1997’de, Caveman hikâyeleri Amerika’da NBM tarafından grafik albüm olarakbasıldı.1994’te yazar Joel Rose ve Amos Poe ile çalışarak Paradox/DC Comics için 282 sayfalık La Pacifica adlı çizgi romanı çizdi. Gene DC/Vertigo için The Dreaming adlı seride çalıştı. Bu arada, çalışmaları tüm Paradox “Big Book of…” koleksiyonunda bulunabilir. ABD’de, kendi kurduğu yayınevinde 4 Caveman kitabını ya­yımlamıştır. Avrupa’da, Fransız yayımcı 2L Productions tarafından “sert kapak” grafik romanı yayınlandı.
Ayrıca Türkiye’de Caveman serileri,  Yeni Yüzyıl, Radikal ve  Cumhuriyet gibi bir­çok gazete ve dergilerde yayımlanmıştır.


Caveman Kitapları ayrıca, Türkiye, İspanya, Hollanda, Almanya ve İngiltere’de yayınlanmıştır.
Caveman öyküleri Çin’in 3. büyük gazetesi Guangzhou Daily’de de yayın hayatı bulmuştur.

Tayyar Özkan, Ağaç, tuval üzerine akrilik, 70 cm x 50 cm, 2020.


Ayrıca pek çok reklam ajansına, yayınevlerine karakter tasarımları ve illustrasyonlar yapmıştır. New York’da ve Türkiye’de üniversitelerde ve kendi atölyesinde yıllarca çizim ve resim dersleri vermiştir ve hâlâ vermektedir.

https://www.presstij.com.tr/kitap/koleksiyon-tayyar-ozkan-kapak-b-on-siparis-urunudur-tayyar-ozkan-9786258271775?fbclid=IwAR2MZ7MQ_n93zFVcs2U2fXqGfkoDIAmlCRmusfhtN8zyzZPwN6BUYW3coNc

Son yıllarda TRT Çocuk için animasyon çalışmaları da vardır.
Son zamanlarda, bunca yıllık dünya yazar ve çizerliği üzerine yeni kariyer olarak gördüğü ise üzerinde çalıştığı akrilik tablolarıdır.

Tayyar Özkan, Pülümür Cemal Süreya Kültür ve Bellek Evinde sanatseverlerle bir arada, 24 Eylül 2023.

(Pülümür Haber, 8 Aralık 2023)

Kaynak: https://www.artmajeur.com/tayyar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir