(Pülümür Haber)

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, sonsuzluğa uğurlanışının 85. yıl dönümünde anılıyor.  Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan, Cumhuriyet Devrimi’nin Önderi Mustafa Kemal Atatürk’ü, yayımladığı bir mesajla  andı. Vali Özkan, mesajında, Atatürk’ün, milletin  en zor zamanlarında liderlik yaptığını,  siyasi ve askeri dehasıyla zamanın küresel güçlerine karşı birlik ve beraberlik içerisinde istiklal ve istikbal mücadelesini  başarıya ulaştırdığına dikkat çekti.

Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda halkın bayramını kutlarken.

Cumhuriyet Devrimi’nin Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk,  sonsuzluğa uğurlanışının 85. yıl dönümünde çeşitli etkinliklerle anılıyor. Yozgat Valisi   Mehmet Ali Özkan, 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü  dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Vali Özkan, mesajında, Atatürk’ün, milletin  en zor zamanlarında liderlik yaptığını,  siyasi ve askeri dehasıyla zamanın küresel güçlerine karşı birlik ve beraberlik içerisinde istiklal ve istikbal mücadelesini  başarıya ulaştırdığını vurguladı.  

Yozgat Valisi   Mehmet Ali Özkan, 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü  mesajında şu ifadelere yer verdi.

“Cumhuriyet’imizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, sonsuzluğa uğurladığımız günün 85. yıl dönümünde saygı, rahmet ve minnetle yâd ediyoruz.

Atatürk, milletimize en zor zamanlarında liderlik yapmış, siyasi ve askeri dehasıyla zamanın küresel güçlerine karşı birlik ve beraberlik içerisinde istiklal ve istikbal mücadelemizi başarıya ulaştırmıştır.

19 Mayıs 1919’da yaktığı istiklal meşalesi ile ezelden beri hür yaşamış milletimizin adeta küllerinden yeniden doğarak ayağa kalkmasını ve kendisine vurulmak istenen esaret zincirlerini kırmasını sağlamış ve en büyük eserim dediği Cumhuriyet’i kurarak bizlere emanet etmiştir.

Cumhuriyet Devrimi’nin Önderi Gazi Mustafa Kemal Atatürk (Emperyalizmle dövüşerek kazanılan liderlik!)

Bugün bizlere düşen, vatanımıza ve bayrağımıza her zamankinden daha fazla sahip çıkarak onun bırakmış olduğu mirası geleceğe taşımak ve göstermiş olduğu yolda var gücümüzle çalışmaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve İstiklal Mücadelemizin tüm kahramanlarını bir kez daha saygı, rahmet ve minnetle anıyorum.”

(Pülümür Haber, 10 Kasım 2023)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir