(Pülümür  Haber)

Türkiye,  Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü anıyor. Pülümür Kaymakamı Mehmet Çağatay Çakal, Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Atatürk’ü, sonsuzluğa uğurlanışının 85.  yıl  dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajla andı.  Pülümür Kaymakamı, mesajında, Büyük lider Atatürk’ün,  Türk Milleti’nin bağrından çıkarak tarihin akışını değiştirdiğini,  Kurtuluş Savaşı’nın baş mimarı olarak, ebediyen payidar olacak Türkiye Cumhuriyeti’ni kurduğunu vurguladı.

Cumhuriyet Devrimi’nin Önderi Gazi Mustafa Kemal Atatürk törenlerle anılıyor. Pülümür Kaymakamı Mehmet Çağatay Çakal, Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Atatürk’ü, sonsuzluğa uğurlanışının 85.  yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajla andı. 

Pülümür Kaymakamı, mesajında, Büyük lider Atatürk’ün,  Türk Milleti’nin bağrından çıkarak tarihin akışını değiştirdiğini,  Kurtuluş Savaşı’nın baş mimarı olarak, ebediyen payidar olacak Türkiye Cumhuriyeti’ni kurduğunu vurguladı.

Pülümür Kaymakamı Mehmet Çağatay Çakal, 10 Kasım mesajında şu ifadelere yer verdi:

Cumhuriyetimizin Kurusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ü sonsuzluğa uğurladığımız günün 85’inci yıl dönümünde bir kez daha saygı ve özlemle anıyoruz.

Türk Milleti tarih boyunca esareti kabul etmemiş, hürriyeti her zaman kendisine şiar edinmiştir. Zor zamanlarında büyük liderler çıkarmış ve esaret zincirlerini kırmıştır. Büyük lider Atatürk işte bu tarihsel süreklilik içinde, Türk Milleti’nin bağrından çıkarak tarihin akışını değiştirmiş ve Kurtuluş Savaşı’nın baş mimarı olarak, ebediyen payidar olacak Türkiye Cumhuriyeti’ni kurmuştur.

Bizlere miras bıraktığı Türkiye Cumhuriyeti Devleti, tüm ihtişamı ve kudreti ile yüzüncü yılını doldurmaktadır.

Büyük lider Atatürk’ün bizlere miras bıraktığı aziz hatırasına sonsuza kadar sahip çıkarak, bize hedef olarak gösterdiği muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkarmak için var gücümüzle çalışacağız.

Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, ölümsüzlüğe uğurladığımız günün 85’inci yıl dönümünde, saygı, sevgi, özlem ve rahmetle anıyoruz.

(Pülümür Haber, 10 Kasım 2023)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir