(Pülümür Haber)

Pülümür Meydanlar Mahallesi’nde yıkılması gereken afet konutları için zaman daralıyor.  30 yaşını  bile tamamlamadan yıkılmaya yüz tutan konut sahiplerinin AFAD bürosuna  başvurmaları  gerekiyor. Konutu olan  vatandaşların,  Meydanlar Mahallesi Muhtarı Ali Hıdır Meşe’den,  binanın askı kodu ve bina bilgilerini  öğrendikten sonra  Pülümür Hükûmet Konağı’nın 3. katındaki AFAD bürosuna  doğrudan ya da vekâletle başvuruda bulunmaları için zaman daralıyor.

Meydanlar Mahallesi’ndeki çürük konut sorununun çözüme kavuşturulması için bina sahiplerinin zaman geçirmeden Pülümür Hükûmet Konağı’nın 3. katındaki AFAD bürosuna başvurmaları gerekiyor.

Pülümür Meydanlar Mahallesi’ndeki 180 konut sahibinin, Pülümür Hükûmet Konağı’nın 3. katındaki AFAD bürosuna  başvurmaları  için zaman daralıyor.Bazı konut sahiplerinin işi ağırdan almaları, olası riskleri de beraberinde getiriyor.

Pülümür Meydanlar Mahallesi Muhtarı Ali Hıdır Meşe

Mevcut konutların yıkılması ve yerlerine konteyner kent kurulması için sahiplerinin elini çabuk tutması gerektiği belirtiliyor. Zamanında başvuruda bulunmayan kişilerin hak kaybına uğrayabilecekleri savunuluyor.  

Pülümür

MEYDANLAR’DA KONUTU OLANLAR   NE YAPMALI?

Meydanlar Mahallesi Muhtarı Ali Hıdır Meşe’den,   binanın askı kodu ve bina bilgileri  öğrenilerek, Pülümür Hükûmet Konağı’nın 3. katındaki AFAD bürosuna  doğrudan,    

Ölen hak sahiplerinin yerine, birinci derecede  aile bireylerinden biri,  veraset ilamıyla,  

İl dışında ikamet eden vatandaşlar, noter vekâletiyle,  

Yurtdışında yaşayanlar, konsolosluklar aracılığıyla çıkardıkları vekâletle,   Pülümür Hükûmet Konağı’ndaki  AFAD bürosuna başvuruda bulunabilir.

Konut sahiplerinin, hak kaybına uğramamaları için  duyarlı olmaları bekleniyor.  

Pülümür Meydanlar Mahallesi’nde yıkılmasına karar verilen çürük konutlar, can ve mal güvenliğini tehlikeye sokuyor.

(Pülümür Haber, 7  Kasım 2023)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir