(Pülümür Haber)

Pülümür Meydanlar Mahallesi’nde  30. yılını bile doldurmadan  ömrünü tamamlayan  konutların yıkılması için geri  sayım başladı. Büyük tehlike yaratan konutların yıkılması,  söz konusu  konutlarda oturan vatandaşların  bir an önce  konteyner kente taşınması gerektiği belirtiliyor.  Meydanlar Mahallesi’nde konutu olan vatandaşların,  zaman geçirmeksizin,  Pülümür Hükûmet Konağı’nın 3. katındaki AFAD bürosuna başvurmaları  bekleniyor.

Meydanlar Mahallesi’ndeki çürük 180 konutun bir an önce yıkılması, konteyner kent kurulması için hak sahiplerinin elini çabuk tutması bekleniyor.

Pülümür Meydanlar Mahallesi’nde yaklaşık 30 yıl önce yapılan  180 afet konutu yıkılmaya yüz tuttu.

Pülümür Kaymakamı Mehmet Çağatay Çakal, Meydanlar Mahallesi’ndeki çürük konutlarda incelemelerde bulunmuş, vatandaşlarla bir araya gelmişti.

Çürük konutlar,  vatandaşların yaşamını tehlikeye sokuyor.  

Bu binalarda oturmak, ölüme davetiye çıkarmaktır!

Pülümür Kaymakamlığı, tehlike yaratan konutların yıkılması, vatandaşların konteyner kente taşınmasını sağlamak için harekete geçti.

Pülümür Meydanlar Mahallesi’nde 30. yılını göremeyen binalardan biri.

Konutların olası bir depremde ayakta kalamayacağını düşünen yetkililer, hak sahiplerinin zaman geçirmeden   başvuruda bulunmaları  gerektiğini belirtiyor.

Pülümür Meydanlar Mahallesi Muhtarı Ali Hıdır Meşe, hak sahiplerine yardım etmek için elinden geleni yapıyor.

HAK SAHİPLERİ NE YAPMALI?

Meydanlar Mahallesi Muhtarlığından,   binanın askı kodu ve bina bilgileri  öğrenilerek,  Pülümür Hükûmet Konağı’nın 3. katındaki AFAD bürosuna  doğrudan,    

Ölen hak sahiplerinin yerine, birinci derecede  aile bireylerinden biri,  veraset ilamıyla,  

İl dışında ikamet eden vatandaşlar, noter vekâletiyle,  

Yurtdışında yaşayanlar, konsolosluklar aracılığıyla çıkardıkları vekâletle,   Pülümür Hükûmet Konağı’ndaki  AFAD bürosuna başvuruda bulunabilir.

Konut sahiplerinden,  sözü edilen binalarda  yaşamak zorunda kalan vatandaşların can ve mal güvenliğinin korunması ve olası hak kayıplarının önüne geçilmesi için  zaman kaybetmeden  başvuruda bulunmaları bekleniyor.   

(Pülümür Haber, 1 Kasım 2023)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir