MEHMET ÖZDEMİR

24 Eylül’de Cemal Süreya Kültür ve Bellek Evinde Pülümürlü sanatseverlerle bir araya gelen dünyaca ünlü çizerimiz Tayyar Özkan, baba dede ocağı Çakırkaya köyündeydi. Çakırkayalı yaşlıları ziyaret eden  ünlü sanatçı, yıllar sonra Pülümür’e gelmenin sevincini paylaştı.  Özkan, ilçeye gelişine vesile olan Pülümür Belediye Başkanı Müslüm Tosun ve  Ümit Aktaş’a teşekkür etti.

Ünlü sanatçımız Tayyar Özkan, Pülümür Belediye Başkanı Müslüm Tosun ve Pülümürlü çocuklarla bir arada.

Dünyaca ünlü sanatçımız Tayyar Özkan, 24 Eylül’de Pülümürlü sanatseverlerle bir araya geldikten sonra baba dede ocağı Çakırkaya köyünü de ziyaret etti. Ünlü sanatçı, köylüleriyle bir araya geldi, yaşlıların kapısını çaldı.

Tayyar Özkan, Pülümür Çakırkaya köyünde yakını Elif Özdemir’le bir arada.

Pülümür Çakırkayalı ünlü sanatçımız Tayyar Özkan, yıllar sonra baba dede ocağında  yakınları ve tanıdıklarıyla  bir araya geldi. 24 Eylül’de, Pülümür Belediyesinin düzenlediği etkinlikte sanatseverle bir araya gelen sanatçı, Çakırkaya’yı  da ziyaret ederek köylüleriyle özlem giderdi.

Sanatçının, Cemal Süreya Kültür ve Bellek Evi’nde gerçekleştirdiği etkinlik büyük ilgi gördü.  

Pülümür Çakırkaya köyünü ziyaret eden  sanatçı, duygularını şu sözlerle ifade etti:

“Yaklaşık yarım asır sonra köyümü ziyaret etmek, anlatılmaz bir duyguydu. Buruk bir mutluluk yaşadım. Gördükten sonra fark ettim, keşke daha sık gelebilseydim. Bundan sonra bunu deneyeceğim.”

Sanatçı Tayyar Özkan, teyzesi Beser Şahin’i ziyaret etti.

Ünlü sanatçı, Pülümürlü çocukların heyecanından duyduğu sevinci dile getirdi. Sanatçı, Doğu bölgelerindeki mahrumiyetin,  genç yeteneklerin kendilerini ifade etmeleri ve dünyaya açılmaları konusunda büyük engel  oluşturduğuna dikkat çekti.

Dünyaca ünlü çizerimiz Tayyar Özkan, Pülümür’de sanatseverle bir araya geldi.

Tayyar Özkan,  Pülümür’e bir sanat etkinliği nedeni ile gelmesine  vesile olan  Pülümür Belediye Başkanı  Müslüm Tosun’a,   söz konusu etkinlikle kendisini  buluşturan Ümit Aktaş’a  ve emeği geçenlere teşekkür etti.

Pülümürlü çocuklar, ünlü sanatçıyı ilgiyle izledi.

Pülümür Cemal Süreya Kültür ve Bellek Evi’nde gerçekleştirilen etkinlik yoğun ilgi gördü.

Pülümür Çakırkaya köyü (Fotoğraf: Tayyar Özkan)

(Pülümür Haber, 2  Ekim 2023)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir