(Pülümür Haber)

Pülümür Belediyesi, ilçede bir dizi sanatsal ve kültürel etkinliğe ev sahipliği yapıyor. Belediyenin öncülük ettiği Pülümür Cemal Süreya Kültür ve Bellek Evi  2023 Yılı  Programı,  etkinliklerle devam ediyor. Etkinlikler kapsamında bugün belgesel gösterimi gerçekleştirildi.  Özer İnal’ın yönettiği, Handan Öztürk’ün danışmanlığını yaptığı  “Cemal Süreya’nın Treni” adlı belgesel, ilgiyle izlendi. Belgesel gösteriminde,  Pülümür’ün iki anıt ismi Musa Fırat (91) ve Emine Akkılıç (91) da yer aldı. Etkinliği, aralarında Pülümür Belediye Başkanı Müslüm Tosun ve  Tunceli İl Genel Meclisi Üyesi Hüseyin Arslan’ın da yer aldığı çok sayıda kişi izledi.

“Cemal Süreya’nın Treni” adlı belgeselde katılımcılardan Musa Fırat (91), Emine Akkılıç (91), Sanatçı Handan Öztürk, Pülümür Belediye Başkanı Müslüm Tosun, Tunceli İl Genel Meclisi Üyesi Hüseyin Arslan bir arada. (Video: Hüseyin Arslan arşivi)
“Cemal Süreya’nın Treni” adlı belgeselin danışmanlığını yapan Handan Öztürk (solda), Pülümür Belediye Başkanı Müslüm Tosun, Musa Fırat (91), Emine Akkılıç (91) ve Pülümürlü çocuklarla bir arada. (Fotoğraf: Fatma Arslan Akkılıç)

Pülümür’de kültür sanat etkinlikleri devam ediyor. Pülümür Belediyesinin ev sahipliğinde gerçekleşen etkinlikler ilgi görüyor. Cemal Süreya Kültür ve Bellek Evi  2023 Yılı Programı kapsamında gerçekleştirilen etkinlikler, ilgiyle izleniyor. 

Etkinlikler kapsamında bugün  Cemal Süreya belgeseli gösterime sunuldu.  Özer İnal’ın yönettiği, Handan Öztürk’ün danışmanlığını yaptığı  “Cemal Süreya’nın Treni” adlı belgesel, ilgiyle izlendi.

Pülümür Belediye Başkanı Müslüm Tosun, Pülümürlü Emine Akkılıç’la (91).

Belgesel gösteriminde,  Pülümür’ün iki anıt ismi Musa Fırat (91) ve Emine Akkılıç (91) da yer aldı. Etkinliği, aralarında Pülümür Belediye Başkanı Müslüm Tosun ve  Tunceli İl Genel Meclisi Üyesi Hüseyin Arslan’ın da yer aldığı çok sayıda kişi izledi.

(Pülümür Haber, 27 Ağustos 2023)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir