(Pülümür Haber)

Pülümür’e atanan kamu çalışanlarının birçoğu kiralık ev bulamıyor. İlçede oturulamaz hâldeki binalara bile razı olan kamu görevlileri zor durumda kalıyor. Pülümür’de özellikle son yıllarda yaşanan konut ihtiyacı, kamu görevlilerini sıkıntıya sokuyor. İlçede atıl durumdaki konutların belirlenerek kiralanması,   amaç dışı kullanılan ya da terk edilen  okul, sağlık ocağı, karakol ve eklentilerinin onarılarak hizmete sunulması, ilçe merkezine yakın yerleşim birimlerindeki boş binaların değerlendirilmesi, akla ilk gelen önerilerden.

Pülümür’e heyecanla giden kamu görevlilerine ev bulunması konusunda duyarlılık bekleniyor.

Kurada Pülümür’ü çeken kamu görevlilerinin heyecanı kısa sürüyor. Heyecanla adım atılan   ilçede başını  sokabilecek yer bulmakta zorlananlardan,  istifayı  düşünenler bile oluyor. Temel ihtiyaçlardan biri olan barınma sorunu,  Pülümür’e atanan kamu görevlilerinin ruh sağlığını bozuyor.

Pülümür’ün temel sorunlarından birinin de konut yetersizliği olduğu ifade ediliyor.

Pülümür’e atanan kamu çalışanlarının birçoğu kiralık ev bulamıyor. İlçede oturulamaz hâldeki binalara bile razı olan kamu görevlileri zor durumda kalıyor. Pülümür’de özellikle son yıllarda yaşanan konut ihtiyacı, kamu görevlilerini sıkıntıya sokuyor.

Pülümür

NE YAPILMALI?

İlçeye yapılan atamalarda, sorun çözüme kavuşturuluncaya kadar, konut varlığının dikkate alınması gerekiyor. Evli ve çocuklu ailelerin, konut sorunundan daha çok etkilenebilecekleri gerçeğinin göz önünde bulundurulması öneriliyor.

Atama yetkisi olan birimlerin, kamu görevlilerinin sokakta barınamayacağı konusunu dikkate almaları gerektiği savunuluyor.

Toplu konut yapımına gidilmesi,  köklü çözüm yollarından biri olarak görülüyor.

İlçede atıl durumdaki konutların belirlenmesi ve  kiralama yoluna gidilmesinin   yararlı olabileceği dile getiriliyor. 

Amaç dışı kullanılan ya da terk edilen  okul, sağlık ocağı, karakol ve eklentilerinin onarılarak hizmete sunulması, akla  gelen diğer  önerilerden.

İlçe merkezine yakın yerleşim birimlerindeki boş binaların değerlendirilebileceği ifade ediliyor.

Pülümürlülerin, kullanılabilecek durumdaki  güvenli binaları kamu görevlilerine kiralama konusunda duyarlı olmaları bekleniyor.

(Pülümür Haber, 22 Temmuz 2023)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir