(Pülümür Haber)

Yıllardır ihmal edilen Pülümür Gelin Odaları, turizme kazandırılıyor. Kaya mezarları ve  tapınım alanlarından  oluşan Gelin Odaları’nı turizme kazandırma çalışmaları için kollar sıvandı. Bu amaçla Pülümür Kaymakamı Mehmet Çağatay Çakal’ın ev sahipliğinde bir toplantı yapıldı. Toplantıya Pülümür Kaymakamı Mehmet Çağatay Çakal,  Pülümür Belediye Başkanı Müslüm Tosun, Tunceli İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmet Hakan Ulaşoğlu ve  Fırat Kalkınma Ajansı Tunceli Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Murat Ortak katıldı. Toplantıda, Gelin Odaları ile ilgili  yürütülen çalışmalar değerlendirildi.

 
Pülümür Kaymakamı Mehmet Çağatay Çakal,  Pülümür Belediye Başkanı Müslüm Tosun, Tunceli İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmet Hakan Ulaşoğlu ve  Fırat Kalkınma Ajansı Tunceli Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Murat Ortak, Gelin Odaları’yla ilgili planlama yaptı.

Yıllardır ihmal edilen Pülümür Gelin Odaları, nihayet turizme kazandırılıyor. Kaya mezarları ve  tapınım alanlarından  oluşan Gelin Odaları’nı turizme kazandırma çalışmaları için kollar sıvandı. Bu amaçla Pülümür Kaymakamı Mehmet Çağatay Çakal’ın ev sahipliğinde bir toplantı yapıldı.

Kaymakam Mehmet Çağatay Çakal ve Belediye Başkanı Müslüm Tosun, Ocak ayında Gelin Odaları’nda incelemelerde bulunmuştu.

Toplantıya Pülümür Kaymakamı Mehmet Çağatay Çakal,  Pülümür Belediye Başkanı Müslüm Tosun, Tunceli İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmet Hakan Ulaşoğlu ve  Fırat Kalkınma Ajansı Tunceli Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Murat Ortak katıldı.

Pülümür Gelin Odaları.

Toplantıda, Gelin Odaları ile ilgili  çalışmalar değerlendirildi.

Pülümür Gelin Odaları’nda bir süre önce arkeologlarca başlatılan çalışmalar devam ediyor.

(Pülümür Haber, 20 Temmuz 2023)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir