MEHMET GALİK

Pülümür Kocatepe köylüleri, dün düzenlenen şenlikte bir araya geldi. Kocatepe Köyü  Yardımlaşma ve Kültür Derneğinin öncülüğünde bir araya gelen köylüler, davul zurna eşliğinde halaylar çekti.  Etkinlik, 100’ün üzerinde köylüyü bir araya getirdi.

Kocatepe Köyü Yardımlaşma ve Kültür Derneği Başkanı Mehmet Galik, davul zurna ekibi tarafından karşılandı (Köy düğünlerinde davul zurna ekibi tarafından karşılanan davetliler, davulun üzerine bahşiş bırakırdı).

Davulcu Şükrü Karadağ ile Zurnacı Şükrü Toprak’ın seslendirdiği ezgilerle halay çeken köylüler (Fotoğraf: İsmail Kırıkkaya).

Cevizin başkenti Kocatepe’de şenlik düzenlendi.  Kocatepe Köyü  Yardımlaşma ve Kültür Derneğinin öncülüğünde bir araya gelen köylüler, davul zurna eşliğinde halaylar çekti.  Etkinlik, 100’ün üzerinde köylüyü bir araya getirdi

Kocatepe’den esen dostluk ve kardeşlik rüzgârı (Fotoğraf: Ayhan Esen).

Pülümür’ün görkemli köylerinden Kocatepe, güzel bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. Yaz mevsimiyle birlikte canlanan köyde davullu zurnalı piknik şöleni gerçekleştirildi. Davulcu Şükrü Karadağ ile Zurnacı Şükrü Toprak’ın seslendirdiği ezgiler, köylülerin sevincine sevinç kattı.

Kocatepe köylüsü bir arada (Fotoğraf: Ayhan Esen).

15. yılını geride bırakan Kocatepe Köyü  Yardımlaşma ve Kültür Derneğinin öncülük ettiği etkinliğe 100’ün üzerinde Kocatepeli katıldı. Değirmenler bölgesinde bir araya gelen köylüler, halaylar çekti. Geleneksel eğlencede buluşan köylüler birlikte yemek yedi, çay içti.

Dostluk sofrasında buluşma (Fotoğraf: İsmail Kırıkkaya).

Kadın erkek her yaştan insanın yer aldığı etkinliğe katılanlar, gelecek yıl buluşmak üzere evlerine döndü.

Kocatepeli kadınlar halayda el ele.

Kocatepe şenliği (Fotoğraf: İsmail Kırıkkaya).

Kocatepeli kadınlar, ülkenin aydınlık geleceğine duyulan güveni tazeliyor.

(Pülümür Haber, 17 Temmuz 2023)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir