(Pülümür Haber)

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ), 15 Temmuz 2016’da başlattığı   Gladyo kalkışmasının üzerinden 7 yıl geçti.  Kalkışma, TSK tarafından ezilmiş,  NATO merkezli Gladyo önmeli öcüde tasfiye edilmişti. Pülümür Kaymakamı Mehmet Çağatay Çakal, 15 Temmuz’un 7. yıl dönümünde bir mesaj yayımladı. Pülümür Kaymakamı, mesajında, tarihin her döneminde esaret hançerini göğsünde parçalayan kahraman Türk Milletinin, 15 Temmuz gecesi şanlı tarihine yeni bir kahramanlık öyküsü eklediğini dile getirdi.

Pülümür Kaymakamı Mehmet Çağatay Çakal: “Türk Milleti, tarihin her döneminde esaret hançerini göğsünde parçalar!”

Pülümür Kaymakamı Mehmet Çağatay Çakal, 15 Temmuz Amerikancı  FETÖ kalkışmasının ezilmesinin 7. yıl dönümünde bir mesaj yayımladı. Pülümür Kaymakamı, mesajında, tarihin her döneminde esaret hançerini göğsünde parçalayan kahraman Türk Milletinin, 15 Temmuz gecesi şanlı tarihine yeni bir kahramanlık öyküsü eklediğini dile getirdi.

Astsubay Ömer Halisdemir, Fetullahçı Gladyo’nun ezilmesi uğruna şehit olmuştu.

Pülümür Kaymakamı Mehmet Çağatay Çakal, 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda şu ifadelere yer verdi:

“15 Temmuz 2016 gecesi, devlet kurumlarına sızmış Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ/PDY) mensubu bir grup ihanet şebekesi tarafından darbe girişiminde bulunulmuş; fedakâr milletimizin büyük emekleri ile oluşturulan askeri kapasitemiz, FETÖ/PDY mensuplarınca milletimize karşı kullanılarak 251 vatandaşımız şehit edilmiş, 2 bin196 vatandaşımız yaralanarak gazi olmuştur. 15 Temmuz gecesi elinde Türk Bayrağı ile şanlı bir mücadele veren necip milletimiz ve devlet kurumlarımız, egemenliğin kayıtsız şartsız milletin olduğunu, bu aziz topraklarda ilelebet payidar olacağını, tüm dünyaya bir kez daha göstermiştir.

(Solda) Korgeneral Zekai Aksakal, Gladyo kalkışmasının ezilmesinde büyük rol almıştı. Emekli Korgeneral Aksakallı, “Darbe örgütünün faaliyetlerine devam ettiğini görüyoruz. Son birkaç aydır gözlemlediğimiz, emarelerini aldığım çok kritik olaylara tanık oldum.”

Tarihin her döneminde esaret hançerini göğsünde parçalayan kahraman Türk Milleti, 15 Temmuz gecesi şanlı tarihine yeni bir kahramanlık öyküsü eklemiş ve bu mukaddes vatanda bağımsız, hür ve demokratik yaşayacağını tüm dünyaya bildirmiştir. 15 Temmuz günü FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün darbe girişiminin bastırılmasının bölgemiz ve ülkemiz güvenliği açısından önemi, yıllar geçtikçe çok daha iyi anlaşılmakta ve kavranmaktadır.

Bu duygu ve düşüncelerle; 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü’nün yedinci yıl dönümünde tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, gazilerimizi saygı ve minnetle anıyorum.”

(Pülümür Haber, 16 Temmuz 2023)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir