(Pülümür Haber)

Bir ömür boyu ter dökmüş. Hep ayakta kalmış. Bulduğu hemen her işte çalışmış. Gençliğini İstanbul’da bırakıp, memlekete dönmüş. Eşi Fatma Hanım’la birlikte Akdik köyünde yeniden yaşama tutunmuşlar. Kol gücüyle toprağı işlemişler. Hayvan beslemeye başlamışlar.

Düzgün Akaltun (Çalışkanlığın beslediği mutluluk).

Sabah en geç 06.00’da koyunlarını doğaya salıyor. Belek ve Duman, iki yaman köpek, kuş uçurtmuyor meşe ormanına karışan koyunların çevresinde. Arada bir yola yakın yerde otlatıyor koyunlarını. Bir yolcuyla sohbet olanağı bulduğunda, kendini şanslı hissediyor. Koyunları, Pülümür’ün zengin bitki örtüsüyle besleniyor. Bu sevimli yaratıklar, insan doğasına yabancı kentlerde yaşayanlardan daha şanslı.

Yaşamını çalışarak sürdüren Düzgün Akaltun (Çalışmadan, yorulmadan ve üretmeden, rahat yaşamak isteyen toplumlar, evvela haysiyetlerini, sonra hürriyetlerini ve daha sonra da istiklal ve istikballerini kaybetmeye mahkûmdurlar. Mustafa Kemal Atatürk)

Bu yıl her yer yemyeşil. Koyunlar, otların içinde âdeta kayboluyor. 

Düzgün Akaltun,  şimdi 67 yaşında. Alçak gönüllü ve çalışkan köylülerden. Ona, Kovuklu-Akdik yol ayrımında rastlıyoruz. Güler yüzlü ve mutlu. Çalışkanlığın ve üretkenliğin verdiği mutluluktan biz de payımıza düşeni alıyoruz.  

Çalışkan köylüye el sallayarak yolumuza devam ediyoruz.

Güzel yurdumuzun namuslu, üretken ve çalışkan insanlarını yürekten selamlıyoruz…

Koyunlar, sağanak yağışlarla boy veren zengin bitki örtüsünün içinde kayboluyor.

Pülümür Akdik Merge.

Kahvehane mi, o da ne!

(Pülümür Haber, 19 Haziran 2023)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir