(Pülümür Haber)

19 Ekim Muhtarlar Günü çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Pülümür Kaymakamı Mehmet Çağatay Çakal, Muhtarlar Günü dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı. Pülümür Kaymakamı,  muhtarların,  kamu ile yerel yönetimler arasında önemli bir köprü görevi gördüğünü hatırlattı. Kaymakam, muhtarların,   köy ve mahalle sakinlerinin devlet kurumlarıyla ilişkilerinde aracı bir rol oynadığına dikkat çekti.

19 Ekim Muhtarlar Günü çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Pülümür Kaymakamı Mehmet Çağatay Çakal, Muhtarlar Günü dolayısıyla bir  mesaj yayımladı. Pülümür Kaymakamı,  muhtarların,  kamu ile yerel yönetimler arasında önemli bir köprü görevi gördüğünü hatırlattı. Kaymakam, muhtarların,   köy ve mahalle sakinlerinin devlet kurumlarıyla ilişkilerinde aracı bir rol oynadığına dikkat çekti.

Pülümür Kaymakamı Mehmet Çağatay Çakal’ın, 19 Ekim Muhtarlar Günü mesajı;

“İdari sistemimizin en küçük idari biriminin yöneticisi olan muhtarlarımız, bir yandan köy ve mahalle sakinlerinin devlet kurumlarıyla ilişkilerinde aracı bir rol oynarken, diğer yandan da modern kamu yönetimi anlayışının en temel ihtiyaçlarından biri olan katılımcılığın sağlanmasında önemli bir görevi yerine getirmektedirler.

442 sayılı Köy Kanunu’na göre,  köy muhtarı,  köy derneği organınca yani köydeki bütün seçmenler tarafından seçilmektedir. Köy derneği köy yönetiminin bir parçasıdır. Bu yönüyle dünyada sadece bazı modern demokrasilerde uygulanan doğrudan demokrasinin çok köklü bir örneğidir. Köydeki seçmenler sınırlı da olsa köy derneği ile doğrudan yönetime katılabilmektedir.

Vatandaşlarımızın kamu ve yerel yönetimlerce gerçekleştirilen hizmetlerle, kamu ile yerel yönetimler arasında önemli bir köprü vazifesi gören, vatandaşlarımızın en yakınında olan tüm muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar Günü`nü kutluyorum.”

(Pülümür Haber, 19 Ekim 2022)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir