(Pülümür Haber)

Tunceli’de geçen yıl yaşanan orman yangınları, bölge orman varlığına ve yaban hayata büyük zarar vermişti. Tunceli Valisi Mehmet Ali Özkan’ın, orman yangınlarıyla ilgili iddialardan son derece rahatsız olduğu dile getirilmişti. Vali Özkan, geçen yıl yaşanan üzücü olayların engellenmesi için  seferberlik ilan etti. Ormanlık alanlara giriş çıkışlar çeşitli yöntemlerle izleniyor. Pülümür ve Munzur Vadilerinde devriyeler geziyor.

Tunceli İl Jandarma Komutanlığı, orman yangınlarına karşı hareketli birlikler görevlendirdi

Temmuz ayında hava sıcaklıklarında ciddi bir artış  gözleniyor.  Tunceli Valiliği, yangın riskine karşı  etkili önlemlere başvuruyor.  Tunceli İl Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler, Pülümür Vadisi’nde devriye geziyor. Ormanlara giriş çıkışlar büyüteç altına alındı.

Uygulamanın, Pülümür’le sınırlı olmadığı belirtiliyor. Munzur Vadisi Millî Parkı’nda da yangınlara karşı çeşitli önlemlerin alındığı öğrenildi.

Tunceli Valisi Mehmet Ali Özkan ve Tunceli Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Nurettin Alkan, vatandaşlarla (Vatan ssavunması, ormanlardan başlar)

Geçen yıl yaşanan orman yangınları, Tunceli Valiliğini harekete geçirdi. Valilik, olumsuz bir durum yaşanmaması için seferberlik ilan etti.

Jandarma ekipleri, ormanlık alanlarda ateşli piknik yapan vatandaşları uyardı

Tunceli Valisi Mehmet Ali Özkan’ın, orman yangınlarından büyük üzüntü duyduğu ve alınması gereken  önlemler  için gerekli talimatları verdiği dile getiriliyor.

Valilik, vatandaşları, ormanlık alanlara girmemeleri, izmarit  ve cam atığı atmamaları, ateşli piknik yapmamaları konusunda uyardı.

(Pülümür Haber, 13 Temmuz 2022)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir