(Pülümür  Haber)

Pülümür Mezra köyünün emektar öğretmenlerinden Mustafa Canpolat,  yaşama veda etti. Tunceli Öğretmen Okulu 1971 yılı mezunu  Mustafa Canpolat’ın,  kalp krizi sonucu yaşamını yitirdiği öğrenildi. Acı haberi, Canpolat’ın amcası Fehmi Canpolat ve yakını Metin Pakırcı duyurdu.

(Soldan sağa) Mustafa Canpolat, dedesi Kamer Canpolat (1884-1996), babası Ali Canpolat (1934-2018) ve amcası Fehmi Canpolat (Fotoğraf: Fehmi Canpolat arşivi)

Pülümür Mezra köyünden Emekli Öğretmen Mustafa Canpolat (70), yaşama gözlerini yumdu. Canpolat’ın, kalp krizi sonucu yaşamını yitirdiği duyuruldu. Acı haberi, Mustafa Canpolat’ın amcası Fehmi Canpolat  ve yakını Metin Pakırcı duyurdu.

Fehmi Canpolat

Mustafa Canpolat’ın beklenmeyen ölümü büyük üzüntü yarattı.

Metin Pakırcı

Emekli Öğretmen Mustafa Canpolat, geçen yıl 31 Ağustos’ta,  oğlu  Sinan Canpolat’ı yitirmişti.

Mustafa Canpolat, 31 Ağustos 2021’de, 40 yaşındaki oğlu Sinan Canpolat’ın beklenmeyen ölümüyle sarsılmıştı

40 YAŞINDAKİ OĞLUNU GEÇEN YIL KAYBETMİŞTİ

Emekli Öğretmen Mustafa Canpolat, geçen yıl 31 Ağustos’ta, 40 yaşındaki oğlu Sinan Canpolat’ın acısıyla sarsılmıştı.

Mustafa Canpolat’ın, geçen yıl yaşama gözlerini yuman oğlu Sinan Canpolat’ın yanında toprağa verilmesi bekleniyor.

TUNCELİ ÖĞRETMEN OKULU MEZUNUYDU

Yaşama veda eden Emekli Öğretmen Mustafa Canpolat,  Tunceli Öğretmen Okulu mezunuydu.  Öğretmen Okulundan 1971 yılında mezun olan Canpolat’ın ilk görev yeri, Pülümür Beğendik Köyü İlkokuluydu.

1970’li yıllarda Tunceli Öğretmen Okulundan, aralarında   Hüseyin Canpolat, Ferhat Fırat, Hıdır Canpolat, Mustafa Canpolat, Ali Sosun, Mehmet Işık, Ali Ateş’in de yer aldığı çok sayıda Pülümürlü genç mezun olmuştu.

ARKADAŞLARI, MUSTAFA CANPOLAT’I ANLATTI

Emekli Öğretmen Hüseyin Canpolat

Mustafa Canpolat’ın ortaokul ve Tunceli Öğretmen Okulundan arkadaşı Hüseyin Canpolat, olaydan duyduğu üzüntüyü paylaştı. Emekli Öğretmen Hüseyin Canpolat, arkadaşı Mustafa Canpolat’la ilgili duygularını şöyle ifade etti:

“Ortaokul ve Tunceli Öğretmen Okulundan arkadaştık. Kendi hâlinde, çok iyi, uysal, kimsenin kalbini kırmak istemeyen mükemmel bir insandı. Ölümünden dolayı çok üzüldüm. Ailesinin ve tüm dostlarının başı sağ olsun.”

Emekli Öğretmen Ali Ateş

Mustafa Canpolat’ın Tunceli Öğretmen Okulundan arkadaşı Ali Ateş, olaydan duyduğu üzüntüyü dile getirdi. Ali Ateş, arkadaşı  Mustafa Canpolat’ın ölümüyle ilgili duygularını şu sözlerle ifade etti:

“Çok değerli, candan bir arkadaştı. Çok üzüldüm. Uyumlu bir insandı.  Kimseyle sorun yaşamadı. Ruhu şad olsun. Ailesine başsağlığı dilerim.”

Emekli Öğretmen Yazar Rıza Dalkılıç

Emekli Öğretmen ve Yazar  Rıza Dalkılıç, Mustafa Canpolat’ın, Köy Enstitüleri geleneğinin mirasçılarından olduğunu ifade etti.  Rıza Dalkılıç, meslektaşı Mustafa Canpolat’ı şöyle tanımladı:

“Halkla diyaloğu iyi, özverili öğretmenlerdendi: Para için çalışmıyordu. Topluma yararlı olma  mantığıyla çalışan kuşağı temsil ediyordu.  Köy Enstitülerinin mirasçılarından biri  gibiydi. Onların izinden gidiyordu. Ölümünden dolayı çok üzüldüm.”

İZMİR DİKİLİ’DE TOPRAĞA VERİLİYOR

Amcası Fehmi Canpolat’ın yaptığı açıklamaya göre,  Emekli Öğretmen Mustafa Canpolat için bugün saat 17.00’de Dikili Cemevinde cenaze töreni düzenlenecek.

Mustafa Canpolat’ın babası Ali Canpolat (1934-2018)

Emekli Öğretmen Mustafa Canpolat (70), cenaze töreninin ardından Dikili Mezarlığında sonsuzluğa uğurlanacak.

Mustafa Canpolat, dedesi Kamer Canpolat’la (1884-1996) Fotoğraf: Fehmi Canpolat arşivi
Pülümür Mezra köyünün sevilen isimlerinden Emekli Öğretmen Mustafa Canpolat, İzmir Dikili’de toprağa veriliyor (Fotoğraf: Metin Pakırcı arşivi)

(Pülümür Haber, 29 Haziran 2022)

1 thought on “PÜLÜMÜR MEZRA KÖYÜ, EMEKTAR ÖĞRETMEN  MUSTAFA CANPOLAT’I UĞURLUYOR

  1. Rahmetli Mustafa Canpolat’ı çocukluğumda Kırmızıköprü ve Beğendik köyünde görevdeyken tanımıştım. Efendi, babacan, dürüst biri olarak çevrede tanınıyordu. Toprağı bol, yeri cennet olsun. Ailesine sabırlar diliyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir