(Pülümür Haber)

Pülümür Kırmızıköprülü (Mezra köyü) Ali Fırat, Trakya’da asgari ücretle çalışıyordu. Bir yıl önce işinden ayrılarak, baba ocağına döndü.  Köyde küçükbaş hayvan yetiştiriciliğine başladı. Fırat’ın  yetiştirdiği hayvanlar  Kurban bayramı için alıcı bekliyor. Doğada beslenen,  yapay herhangi bir yem verilmeyen sağlıklı hayvanlar,  yaklaşan Kurban Bayramı  için satışa hazır durumda.

Ali Fırat, Trakya’daki işini bıraktı, köyde hayvancılığa başladı

Ali Fırat, Trakya’da asgari ücretle çalışıyordu. Kentlerde asgari ücretle yaşamı sürdürmek zordu.  İşinden ayrılmaya karar verdi.  Fabrikadan ayrıldığında kararını çoktan vermişti. Baba ocağı Pülümür Kırmızıköprü’ye dönecek, hayvancılık yapacaktı.

Ali Fırat, sık sık bozayılarla karşılaşıyor

Çok geçmeden küçükbaş hayvan satın aldı.  Geçen yaz mevsimini Sarıgül köyünde geçirdi. Ali Fırat, hayvanlarını, Pülümür’ün Salördek, Kırmızıköprü, Mezra ve  Gökçekonak meralarında otlatıyor. Zaman zaman ayılarla karşılaşıyor. Yakın zamanda Mezra Köyü Mezarlığının alt tarafındaki mağaraların bulunduğu yerde beş bozayıya rastlasa da içi rahat. Çünkü keçi sürüsüne siper olan  çoban köpeklerine güveniyor.    

Pülümür keçisi, kentlerde yaşayan insanlardan daha şanslı

Ali Fırat’ın sağlıklı hayvanları, kurban kesmeyi düşünen alıcılar için satışa hazır durumda. Kurban Bayramı’nda kurban kesmek isteyen vatandaşlar, Pülümür Kırmızıköprülü Ali Fırat’a başvurabilir.

Keçiler, sabah erken saatlerde dışarı çıkarılıyor

(Pülümür Haber, 13 Haziran 2022)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir