(Pülümür Haber)

Tunceli İl Jandarma Komutanlığı,  Eren-7 (Munzur-Mercan) Operasyonlarına   devam ediyor.  Jandarma ekiplerinin Pülümür’de yaptığı operasyonda çok miktarda mühimmat ve yaşam malzemesi ele geçirildi.

Tunceli İl Jandarma Komutanlığı, terörle mücadele çalışmalarına ara vermiyor.  Komutanlığın, Eren-7 (Munzur-Mercan) Operasyonu kapsamında  Pülümür kırsalında yürüttüğü çalışmalarda  beş odalı bir sığınak ortaya çıkarıldı.  Sığınakta çok miktarda patlayıcı ve yaşam malzemesi ele geçirildi.  

Tunceli İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin Pülümür kırsalında ele geçirdiği mühimmat

Tunceli Valiliği, konuyla ilgili olarak şu açıklamayı yaptı:

“Eren-7 (Munzur-Mercan) Operasyonu kapsamında, İl Jandarma Komutanlığımızca Tunceli-Pülümür kırsalında gerçekleştirilen operasyonda, 5 odadan oluşan bir sığınak imha edilmiştir. İmha edilen sığınak içerisinde  850 adet M-16 mühimmatı, 350 adet Bixi mühimmatı, 2 adet kalaşnikof şarjörü, 1 adet el telsiz, 15 adet büyük tüp, 13 adet küçük tüp, 1 adet jeneratör, 50 litre mazot, 10 litre gaz yağı, 9 adet pil bloğu, 100 metre elektrik kablosu, 5 adet el feneri, 1 adet uzaktan kumanda, 1 adet şişme bot, 2000 metre kumaş, 1 adet dikiş makinesi, 300 metre çadır malzemesi ve çok miktarda gıda ve yaşam malzemesi ele geçirilmiştir.”

Tunceli İl Jandarma Komutanlığının,  bölgede  operasyonlara devam ettiği öğrenildi.

Tunceli İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin Pülümür kırsalında ele geçirdiği mühimmat ve yaşam malzemeleri
Pülümür’de ele geçirilen mühimmat ve yaşam malzemeleri

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir