(Pülümür Haber)

Eski PÜlümür Kaymakamı Alper Balcı’nın Ağrı Diyadin’de 19 Eylül Gaziler Günü’nde yaptığı konuşma (Kaynak: Turkiyemnethaber.com)

(Pülümür Haber)

2006-2008 yıllarında Pülümür Kaymakamı olarak görev yapan Alper Balcı, operasyonlar hakkında  konuştu. Ağrı Diyadin Kaymakamı ve Diyadin Belediye Başkan Vekili Balcı, 19 Eylül Gaziler Günü’nde, Tunceli’de yürütülen terörle mücadele faaliyetleri hakkında açıklamalarda bulundu.

Ağrı Diyadin Kaymakamı ve Diyadin Belediye Başkan Vekili Alper Balcı, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla düzenlenen programda,  Pülümür Kaymakamı olarak görev yaptığı döneme ilişkin anılarını anlattı. Şehit ve gazi yakınlarıyla yemekte bir araya gelen Kaymakam Balcı, özetle şu konuşmayı yaptı:

Diyadin Kaymakamı ve Diyadin Belediye Başkan Vekili Alper Balcı, gazi, şehit ve gazi yakınlarıyla yemekte bir araya geldi (Fotoğraf: Diyadin Kaymakamlığı)

Bugün 19 Eylül Gaziler Günü. Bugün de bizi yalnız bırakmadınız. Devletimiz adına sizlere teşekkür ediyorum. Bugün benim için ne ifade ediyor? Onu anlatmak istiyorum size. Bugün vatan için bedel ödeyenlerin günü bugün. Şehitlerimiz ve gazilerimiz vatan için bedel ödeyen insanlar. Şehitlerimiz canlarını veriyorlar vatan için. Sizler canınızı vermek pahasına savaşıyorsunuz vatan için, bayrak için, devlet için. Bu vebal ve sorumlulukla ben de uzun zamandır devlet için görev yaptığımdan dolayı arkadaşlarımı anlatmak istedim size.

Tunceli Pülümür Kaymakamıyım. Sene 2007. JÖAK Üsteğmen Özkan Görgülü Aslan durmuyor yerinde. Özkan kardeşimizin abisi de benim meslek büyüğüm. Onu daha çok seviyorum, Gökhan abimiz. Ankara’dan özel bir görevle geliyor. Ben biraz dur dinlen dedikçe Gökhan abimizin kardeşi Özkan Komutanım,  Çiçekli Köyü Karakolu,  Çiçekli köyü kırsalında 2 tane teröristi etkisiz hâle getirdikten sonra 5 tane AK-47 Kaleşnikof mermisi yedi ve bir mucize oldu. Ameliyata girdi. Rabbim onu bizlere bağışladı.

Diyadin Kaymakamı ve Diyadin Belediye Başkan Vekili Alper Balcı, şehit ve gazi yakınlarıyla buluştu (Fotoğraf: Diyadin Kaymakamlığı)

 Başka bir kahraman daha anlatayım sizlere. Cizre operasyonundayız. Özel Harekât Polisi Ömer Kula. Ömer Kula,  Ankara’da görevli. Gönüllü geliyor. Cizre’de bir askerimizi kurtarmak uğruna iki bacağını kaybetti. Ben ziyaret ettim,  Ömer Kula’yı. Vatan sağ olsun, demekten başka bir şey demiyor. Selam olsun Özel Harekât Polisi Ömer Kula’ya.

Başka bir örnek daha vereyim. Nusaybin operasyonundayız. Beraberiz. Babamın silah arkadaşlarından yaşı biraz geçkin olan İbrahim Karpuz. Ben ona takılıyorum. İbrahim abi yaşlandın bırak artık, diyorum, ama o bırakmıyor. Nusaybin’de belinden mermi yedi sakat kaldı. Şu an Antalya’da. Buradan ona da selam olsun. Bende bu örnekler bitmez. Şehit ve gazi örnekleri bitmez. Onların tek derdi yanımdaki şu şanlı bayrağımızdı, devletimizdi, milletimizdi. Onların nezdinde sizlere çok teşekkür ederim. Mustafa Kemal Atatürk’e çok teşekkür ediyorum, bizlere böyle bir devlet bıraktığı için. Şehitlerimiz ve gazilerimiz var oldukça bu devlet,  bu millet, Türkiye Cumhuriyeti Devleti ilelebet payidar kalacaktır.

Diyadin Kaymakamı ve Diyadin Belediye Başkan Vekili Alper Balcı, 19 Eylül Gaziler Günü’nde, Tunceli’de yürütülen operasyonlarla ilgili önemli açıklamalarda bulundu (Fotoğraf: Diyadin Kaymakamlığı)

Kaynak: http://www.ajans04.net/haber-balci-gorev-yaptigi-yerlerde-gazi-olanlari-anlatti-hem-duygulandi-hem-duygulandirdi-18473.html

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir