(Pülümür Haber)

Pülümür Kaymakamlığı, ilçe merkezi ve köylerdeki bazı cemevlerinin  bakım-onarım çalışmalarını tamamladı. Kaymakamlık, bazı cemevlerine malzeme desteğinde bulundu.

Pülümür Kaymakamı Emrah Uzun

Pülümür Kaymakamlığı, Pülümür’deki cemevlerinin bakım  ve onarımını yaptı. Kaymakamlık, Pülümür Merkez Cemevi ile  Doğanpınar Köyü Büklü Dede Cemevi nde yürütülen bakım ve onarım çalışmalarını tamamladı, ilgili cemevlerine malzeme desteği sağladı.

Pülümür Kaymakamlığından yapılan açıklamaya göre,  Pülümür Merkez Cemevinin  dış cephe onarımı tadilatı ve boyası yapıldı. Cemevine  jenaratör alımı yapıldı. 

Pülümür Doğanpınar Köyü Büklü Dede Cemevi

Doğanpınar Büklü Dede Cemevi  misafirhanesinin çatı bakım ve onarımı yapıldı.  İç ve dış cepheleri ile çevre duvarlarının boyası yapıldı. Misafirhanenin odaları, mutfağı, kesimhanesi ve genel su tesisatı yenilendi.

Pülümür Kaymakamlığının yazılı açıklamasında, cemevlerinin bakım-onarım çalışmalarına destek veren İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya,  Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’a,  Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’a ve Tunceli Valisi Mehmet Ali Özkan’a teşekkür edildi.

Pülümür Cemevi
Pülümür Doğanpınar Köyü Büklü Dede Cemevi
Pülümür Cemevi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir