HÜSEYİN CANERİK

Amasya Taşova Tatlıpınar köyünün tatlı dilli kalem ustası Nazım Mutlu, gücünü ve enerjisini ülkesi için değerlendiriyor. Vatanı ve milleti için kalem oynatıyor. Mutlu, son eseri Toparlayacak Olursak/Eğitimin İçinden kitabıyla okurlarının, sevenlerinin ve dostlarının gönül kapısını aralıyor.

Nazım Mutlu, Taşova Tatlıpınar köyündeki baba ocağında

Necatibey Caddesi, ağır adımlarla  ilerleyen Amasyalı beyefendinin yabancısı sayılmaz.  Beyefendi, ağırbaşlı,  mütevazı öğretmen, yetenek ve birikimlerini ülkesi için değerlendirme konusunda tereddütsüz. Kalemindeki son mürekkebi, başı dik yaşama tutkusu için ayıran toplumcu aydın geleneğinin günümüzdeki örneklerinden.

Yetenek ve birikimlerini borçlu olduğu Cumhuriyet Devriminin korkusuz savunucularından.

Aydınlanma savaşçıları, fişekliğindeki son mermiyi kendilerine saklar. Nazım Mutlu,  aydınlanma savaşında son mermiyi kendine saklayan namuslu aydın birikimimizin yüz akıdır.    Ona, mermiyi, yüreğiyle namluya süren savaşçı da diyebiliriz.

Nazım Mutlu, Tatlıpınar köyünde (Yaşlı anneye yardım gerek)

Amasya Tatlıpınar köyünün tatlı dilli kalem ustası Nazım Mutlu, gücünü ve enerjisini ülkesi için değerlendiriyor. Vatanı ve milleti için kalem oynatıyor. Mutlu, Nisan 2021’de yayımlanan, Toparlayacak Olursak/Eğitimin İçinden adlı kitabıyla okurlarının, sevenlerinin ve dostlarının gönül kapısını aralıyor.

ARKADAŞLARI NE DÜŞÜNÜYOR

Arkadaşları Aydın Karataş, Ayhan Sarıhan,  Birsen Sürmeli, Mustafa Pala, Özden Yılmaz Bilgin, Selime Özkucu ve Zeki Sarıhan, Nazım Mutlu’nun alçak gönüllülüğü, beyefendiliği ve çalışkanlığı konusunda benzer duygu ve düşünceleri paylaşıyor.  

Soldan sağa Mustafa Pala, Birsen Sürmeli, ve Aydın Karataş

EĞİTİMDEKİ KARMAŞA VE ÇIKMAZIN SİCİLİNİ SORGULUYOR

Nazım Mutlu, Toparlayacak Olursak/Eğitimin İçinden kitabıyla, eğitim çıkmazına ve yozlaşmaya büyüteç tutuyor. ‘Ulusalcı dalgayı aşma’ çabalarının eğitimdeki yansımalarına dikkat çekiyor. Aklı ve bilimi dışlayan uygulamalara net tavır alıyor.

Nazım Mutlu, Toparlayacak Olursak/Eğitimiin İçinden, Nisan 2021

GÖSTERİŞSİZ, SESSİZ VE KİBİRSİZ

Gürültü,  düzensiz seslerin bütünü olarak tanımlanır. Yetenek ve birikim sorunu olanlar, gürültüyle var olmaya çalışır. Çünkü gürültü, yetenek ve birikim sorunu olanların açığını kapatır.

Öğretmen Dünyası’nın   son Genel Yayın Yönetmeni    Nazım Mutlu,  beşikte mışıl mışıl uyuyan bebeğe ninni gibi gelen sesiyle kavgaya usulca giren gönül insanıdır.

Gösterişsiz, sessiz, kibirsiz…

Nazım Mutlu (Sol başta)
Nazım Mutlu (Başı dik, üretken, mütevazı)
Aydın Karataş
Avukat Ayhan Sarıhan (Fotoğraf: Samandağ Gazetesi)
Birsen Sürmeli
Mustafa Pola
Özden Yılmaz Bilgin
Selime Özkuzucu
Zeki Sarıhan
Nazım Mutlu, Tatlıpınar’ın tatlı dilli kalem ustası

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir