PÜLÜMÜR VADİSİ’NİN DİNMEYEN ACISI NECMETTİN YILMAZ

(Pülümür Haber)

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesi Köprübaşı İlkokulunda görev yapıyordu. Annesi Gülay Hanım ve babası Hamit Bey, bin bir zorlukla okutmuştu. Henüz 23 yaşındaydı.  16 Haziran 2017’de  Pülümür Vadi’sinde yolu kesildi. Aracı ateşe verildi.  Pülümür Çayı’nda sürüklenen cansız bedenine bir ay sonra ulaşılabildi. Tanınmaz hâldeydi.  Ondan geriye kalan gitar,  Torul’un Demirkapı köyündeki kardeşi Yahya’ya emanet.

Tunceli Valiliği ve Pülümür Kaymakamlığı, yürek burkan cinayeti unutmadı.

Şehit öğretmen Necmettin Yılmaz (Pülümür Vadisi’nde yankılanan çığlık)

16 Haziran 2017’de katledildi.  Henüz 23 yaşındaydı. Yaşasaydı şimdi 27 yaşında olacaktı.  Pülümür Vadisi’nde şehit edilen öğretmen Necmettin Yılmaz’ın acısı dinmedi. Şehit öğretmen Necmettin Yılmaz’ın cansız bedenine yaklaşık bir ay sonra Pülümür Çayı’nda ulaşılmıştı.

Şehit öğretmenin annesi Gülay Hanım, kardeşi Yahya ve babası Hamit Yılmaz (Gitarı kardeşine emanet)

TUNCELİ VALİLİĞİNDEN AÇIKLAMA

Tunceli Valiliği ve Pülümür Kaymakamlığı, şehit öğretmen Necmettin Yılmaz’ı unutmadı.  Tunceli Valiliği ve Pülümür Kaymakamlığı, ölüm yıl dönümünde, şehit öğretmen Necmettin Yılmaz’la ilgili olarak şu açıklamayı yaptı:

“Seni Unutmadık, Unutmayacağız Necmettin Öğretmen!

16 Haziran 2017’de görev yaptığı Şanlıurfa’dan memleketi Gümüşhane’ye dönerken hain PKK’lı teröristlerce Tunceli-Pülümür karayolu üzerinde şehit edilen öğretmenimiz Necmettin Yılmaz’ı,  vefatının sene-i devriyesinde rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz.

Tüm Şehitlerimizin ruhu şad olsun.”

Tunceli Valisi Mehmet Alii Özkan, şehit öğretmen Necmettin Yılmaz’ı unutmadı
Pülümür Kaymakamı Emrah Uzun

HEMŞEHRİLERİ, ANISINA  MAVİ LADİN DİKMİŞTİ

TEMA Vakfı Gümüşhane Temsilcisi Yusuf Oral,  Murat Öztürk, Selçuk Hatipoğlu ve Abdulgaffur Dener, geçen yıl, Necmettin Yılmaz anısına  Han Yaylası-Haskar yakınlarında mavi ladin fidanı dikmişti. Yusuf Oral ve arkadaşları şu açıklamayı yapmıştı:

TEMA Vakfı Gümüşhane Temsilcisi Yusuf Oral, Murat Öztürk, Selçuk Hatipoğlu ve Abdulgaffur Dener, geçen yıl, Necmettin Yılmaz anısına Han Yaylası-Haskar yakınlarında mavi ladin fidanı dikmişti.

Öğretmenimizin adı bu ağaçla yaşasın, birliğimiz daim olsun. Bu topraklar hepimizin.

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesine bağlı Çiftçibaşı köyünde görev yapan 23 yaşındaki öğretmen  Necmettin Yılmaz, 16 Haziran 2017’de,  Pülümür-Tunceli kara yolunda, Haskar yakınlarında yolunu  kesen PKK terör örgütü üyeleri tarafından kaçırıldıktan sonra şehit edilmişti.

Gümüşhane Torullu yoksul  köylü Gülay- Hamit Yılmaz çiftinin  oğlu  olan şehit öğretmen Necmettin Yılmaz,   16 Temmuz 2017’de Torul’un  Demirkapı Köyü Mezarlığında toprağa verilmişti.

Necmettin Yılmaz’ın kaçırıldığı yer
Pülümür-Tunceli kara yolundaki çığ tüneli

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir