(Pülümür Haber)

Erzincan Çağlayan, Girlevik Şelalesi’nden dolayı yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı. Erzincan-Çağlayan kara yolu, hayvan hareketliliği ve araç trafiğinden olumsuz yönde etkileniyor. Yolun düzenli olarak temizlenmesi, yıkanması gerekiyor. Bölgede yaşayan vatandaşlar, Çağlayan’ın temizlik sorunu konusunda yetkililerin daha duyarlı olması gerektiğini dile getiriyor.

Erzincan Çağlayan, Girlevik Şelalesi’nden dolayı çok sayıda yerli ve yabancı turisti ağırlayan beldelerimizden. Belde,  tarım ve hayvancılığın merkezi. Erzincan-Çağlayan-Girlevik kara yolu, her gün yüzlerce hayvan tarafından kullanılıyor. Yol, söz konusu  hareketlilikten dolayı   kirleniyor.

Erzincan Çağlayan’a yakışmayan görüntüler

Kirlenen yolun günübirlik temizlenmesi gerekiyor.

Çağlayan Belediyesinin sorumluk alanı, Girlevik Şelalesi’ne yaklaşık  iki yüz metre kala sona eriyor.  Belediyenin temizlik hizmetleri,  Hüseyin Aksu (Erzincan 1. Dönem Milletvekili) Caddesi’nin girişine kadar veriliyor. Hüseyin Aksu Caddesi’nin başlangıcından itibaren Girlevik köyü sınırı başlıyor. Girlevik Şelalesi ve çevresi,  Girlevik köyü sınırları içinde kalıyor. Erzincan İl Özel İdaresi ekipleri, belli aralıklarla çöpleri topluyor, ancak  cadde ve sokaklar temizlenmiyor.

Belediye hizmetlerinin verilebilmesi için Hüseyin Aksu Caddesi’nin sorumluluğunun Çağlayan Belediyesine devredilmesi gerektiği belirtiliyor.

Erzincan Çağlayan Şelale Caddesi, 10 Haziran 2021

Çağlayan TOKİ konutlarının bulunduğu Şelale Caddesi’nde, beldeye yakışmayan görüntüler vatandaşları rahatsız ediyor. Caddede biriken hayvan gübresi, beldeyle ilgili olumsuz algıya yol açıyor. Belediyenin personel ve bütçe sorunlarının, halk sağlığını tehdit eden bu durumu olağan gösteremeyeceği ifade ediliyor.

Çağlayanlılar, daha temiz  bir belde  için yetkilileri göreve davet ediyor.

Erzincan Çağlayan Şelale Caddesi, 9 Haziran 2021
Erzincan Çağlayan Şelale Caddesi ile Girlevik Hüseyin Aksu Caddesi
Çağlayan Belediye Başkanlığının temizlik uyarısı
Erzincan Girlevik köyü Hüseyin Aksu Caddesi (Kim temizleyecek?)
Erzincan Girlevik Şelalesi’nin temizliği için personel görevlendirilmeli
Çağlayan Belediyesinin temizlik uyarsı (Dikkate alan var mı?)
Çağlayan Belediyesinin sorumluluk alanı, Hüseyin Aksu Caddesi’nde sona eriyor

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir