Pülümür Dağbek köyünden Hıdır Doğan,  12 Nisan’da Almanya’da yaşama gözlerini yumdu. Dağbek Köyü Muhtarı Ahmet Doğan’ın kardeşi olan Hıdır Doğan,  uzun  süredir amansız hastalıkla mücadele ediyordu.

Hıdır Doğan (Gurbette ölüm acısı)

Köln’de tedavi gördüğü  Holweıde Hastanesi (Krankenhaus Holweıde)nde yaşam savaşını yitiren Doğan’ın cenazesinin Türkiye’ye  getirileceği öğrenildi.

Dağbekli Hıdır Doğan, 1957 doğumluydu. 1990’lı yıllarda Erzincan’dan Almanya’ya yerleşmişti. O yıllarda ağabeyi Erzincan’da Atlantik Restaurantın üst katındaki kahvehaneyi işletiyordu. İş adamı Mehmet Eroğlu’nun yakını olan Hıdır Doğan’ın 63 yaşında yaşama veda etmesi, ailesini ve köylülerini  derinden üzdü.

Hıdır Doğan (Dostlara erken veda)

Çakırkaya (Panciras)  köyünden Hakkı Özdemir, arkadaşı Hıdır Doğan’la ilgili duygularını şu sözlerle ifade ediyor:

“Dağbek, başınız sağ olsun. Bu kelimeyi yazmak o kadar zor oldu ki… Güzel bir dostu, güzel insanı kaybetmenin üzüntüsü…  Ani gelen bir durum, kısa sürede nasıl da soldurdu seni. Veda etmek zor. Uğurlamak isterdim seni tüm anılarımla. Güle güle güzel insan, can dost. Işıklar  içinde yürüyesin.”

Hıdır Doğan’ın yakın köylüsü ve arkadaşı Mehmet Özdemir, çok üzgün olduğunu belirterek şunları söylüyor:

“Hıdır Doğan’ın  genç yaşta kaybı bizi son derece üzmüştür. Başta ailesi olmak üzere, sevenlerinin ve  Dağbek halkının başı sağ olsun.”

Hıdır Doğan (Dağbek’te yürek sızısı)

Dün Köln’de yaşamını yitiren Hıdır Doğan’ın Türkiye’ye getirilmesi için çalışmalara başlandığı ifade ediliyor. Paskalya Yortusu’ndan dolayı işlemlerin gecikebileceği, bu nedenle cenazenin ancak birkaç gün içinde Pülümür Dağbek köyüne  götürülebileceği belirtiliyor.

(Pülümür Haber, 13 Nisan 2020)

1 thought on “PÜLÜMÜR DAĞBEKLİ HIDIR DOĞAN ALMANYA’DA YAŞAMA VEDA ETTİ

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir