YÖRE SAKİNİ CANER CANERİK, ÇAYDA SADECE BALIKLARIN DEĞİL DİĞER CANLILARIN DA ELEKTRİK VERİLMESİ NEDENİYLE ÖLDÜĞÜNÜ SÖYLEDİ. (ERCAN TOPAÇ/TUNCELİ-İHA) Tunceli'de Pülümür Çayı'na kimliği belirsiz şahıslarca hazırlanan düzenekle elektrik verilmesi sonucu yüzlerce balık telef oldu. Yöre sakinleri, elektrik verilmesi nedeniyle sadece balıkların değil suda yaşayan diğer canlıların da öldüğünü söyledi.

Pülümür Kırmızıköprü yakınlarında, Pülümür Çayı’na kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce  hazırlanan düzenekle elektrik verilmesi sonucu yüzlerce balık öldü.

Pülümür Çayı’na elektrik verilmesi, çok sayıda balık ölümüne yol açtı. Elektrik akımından, Pülümür Çayı’nda yaşayan on üç balık türü ve diğer canlıların olumsuz yönde etkilendiği belirtiliyor.  Kırmızköprülüler, sadece balıkların değil, çayda yaşayan yılan, yengeç gibi diğer canlıların da öldüğünü ifadede ediyor. Köylüler, balık katliamına yol açanların cezalandırmasını istiyor.

Pülümür Kırmızıköprülü  Caner Canerik,  “Sistematik şekilde ve hazırlıklı gelmişler. O kadar yüksek gerilim verilmiş ki çelik tel bile patlamış” dedi.
Çaya elektrik verilmesi nedeniyle sadece balıkların değil suda yaşayan hiçbir canlının kalmadığını ifade eden Canerik, “Bunun büyük oranda sebebi yasa dışı avlanan balıkçılardan balık satın alan restoranlardır. Onlar balıkları satın aldıkları için böyle bir toplu katliamın suç ortaklarıdır” diye konuştu.

Elektrik verilen alanın balığı bol ve avlanması kolay bir alan olduğunu kaydeden Canerik, “Böyle olunca da avlanmak kolay oluyor. Elektriği buradaki hattan çekmişler. Gördüğüm kadarıyla çok rahat birkaç bin balığın öldüğünü söyleyebiliriz. Bunun içindeki diğer canlıları saymıyorum. Yılan var, yengeç var. Birkaç tür balık var. Bunlardan geriye hiçbir canlı kalmamış” şeklinde konuştu.

Yürüyüş sırasında ölen balıklara rastladığını dile getiren yöre sakinlerinden Düzgün Kılıç ise,  “Geldiğim zaman göl ölü balık doluydu. Kimin yaptığını bilmiyorum. Ancak elektrik vererek yapmışlar. Gölün çevresinde yüzlerce ölü balık var” ifadelerini kullandı.

Köylüler, balık katliamının sorumluları hakkında yasal işlem yapılmasını istiyor

Kaynak: Habertürk

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir