(Pülümür Haber)

Tunceli İl  Jandarma Komutanlığınca, terör örgütü PKK’ya karşı başlatılan Eren Abluka Sonbahar/Kış-4 Operasyonu devam ediyor.  Tunceli kırsalında yürütülen operasyonda bir sığınak ortaya çıkaruldı.  Sığınakta 2 kalaşnikof  piyade tüfeği, 3 adet anti-tank roketatar mühimmatı, 2 adet anti personel roketatar mühimmatı, 5 adet sevk fişeği, 115 adet kalaşnikof  fişeği, 1 adet dürbün ve çok miktarda yaşamsal malzeme ele geçirildi. 

Tunceli kırsalında ele geçirilen kalaşnikof piyade tüfekleri ve mermiler

Tunceli’de terör örgütü PKK’ya karşı başlatılan operasyonlara devam  ediliyor. Eren Abluka Sonbahar/Kış-4 Operasyonu, kentin farklı bölgelerinde geniş bir alanda yürütülüyor.  Tunceli kırsalında yürütülen operasyonda bir sığınak ortaya çıkarıldı.  Sığınakta silah, mühimmat ve yaşam malzemeleri ele geçirildi.

Sığınakta ele geçirilen anti tank mayınlar

Tunceli Valiliği, konuyla ilgili açıklama yaptı. Açıklamada şu bilgilere yer verildi:

“EREN ABLUKA SONBAHAR KIŞ-4  Operasyonu kapsamında, İl Jandarma Komutanlığımızca Tunceli Kırsalında gerçekleştirilen operasyonlarda 1 adet sığınak içerisinde; 2 adet kalaşnikof piyade tüfeği, 3 adet anti-tank roketatar mühimmatı, 2 adet anti personel roketatar mühimmatı, 5 adet sevk fişeği, 115 adet kalaşnikof fişeği, 1 adet dürbün ve çok miktarda yaşamsal malzeme ele geçirilmiştir.”

(Pülümür Haber, 9 Kasım 2022)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir