(Pülümür Haber)

Munzur Vadisi Millî Parkı’nda çıkan yangından endemik bitki örtüsü ve yaban hayat büyük zarar gördü

Tunceli’de son bir ayda yoğunlaşan orman yangınları kentin bitki örtüsünü ve yaban hayatı tehdit ediyor. Günlerce süren yangınlar, kamuoyunda endişeye yol açıyor.  Hozat’ın ardından Munzur Vadisi Millî Parkı’nda çıkan yangın kamuoyunu harekete geçirdi.

Yangın bölgesine akın eden çok sayıda vatandaş, söndürme çalışmalarına katıldı. Pülümürlü iş insanı Tuncay Gül, Erzincan’dan Tunceli’ye yardım için giden Pülümürlülerden. Tuncay Gül, sahibi olduğu Tuncay Oto Kurtarmaya ait çekiciye yüklediği yardım malzemelerini bölgeye ulaştırdı. Tuncay Gül’ün çabası, övgüyle karşılandı.

Tuncay Gül, yangın söndürme çalışmalarına destek için götürdüğü malzemeyi yetkililere teslim etti

Tuncay Gül, konuyla ilgili olarak şu açıklamayı yaptı:

“Dersim’de günlerdir devam eden yangın bölgesine ihtiyaç malzemelerimizi ulaştırdım. Fazla malzemeleri Tunceli Belediyesi Zabıta birimine teslim ettim. Yüce Allah memleketimizi tüm felaket ve musibetlerden korusun. Çeşitli bölgelerden gönüllü olup, yangın için seferber olan büyüklerimin ellerinden öpüyorum. Emeklerinize sağlık.”

Tunceli İl Genel Meclisinin Pülümürlü üyesi Hüseyin Arslan, bugün yangın bölgesindeydi

HÜSEYİN ARSLAN YANGIN BÖLGESİNDE

Pülümürlü İl Genel Meclisi üyesi Hüseyin Arslan, bugün yangın bölgesine gitti. Hüseyin Arslan, sosyal medya hesabından şu açıklamayı yaptı:

“Tunceli Ovacık Munzur Vadisi Millî Parkı’nda devam eden orman yangını,  şiddetli rüzgârın etkisiyle büyüyor. Yangın için gönüllülere ihtiyaç var. An itibariyle vadideyiz.”

Yangın söndürme çalışmalarına katılan ekipler özveriyle çalıştı
Yangın söndürme çalışmalarına katılanlar büyük çaba gösterdi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir