MEHMET ÖZDEMİR

Tayyar Özkan

Pülümürlü  sanatçılarımızdan Tayyar Özkan’ın yeni eseri, okuyucuyla buluştu. Ünlü çizerin, 344 sayfadan oluşan “Koleksiyon” adlı eseri yayımlandı. Geçen yıl İngiltere’de yayımlanan “Antoloji” kitabının genişletilmiş baskısı olan kitap, Presstij Yayınları tarafından basıldı.

Pülümürlü ünlü çizerimiz Tayyyar Özkan’ın yeni kitabı Koleksiyon  yayımlandı. Geçen yıl İngiltere’de yayımlanan Antoloji kitabının genişletilmiş baskısı olan kitap, Presstij Yayınları tarafından basıldı.

Tayyar Özkan, Koleksiyon, 344 s., Presstij Yayınları, 30 Kasım 2023.

Sert kapaklı, 344 sayfadan oluşan kitap,  bir çizer-ressamın ne kadar farklı işler yapabileceğini ve  yapması gerektiğini göstermesi bakımından büyük önem taşıyor. Kitap, yazarın, 70’lerin ortasında, öğrencilik sürecinde çizilen ilk piyasa işlerinden, günümüze dek, Amerika ve Türkiye dâhil olmak üzere, dünyanın pek çok ülkesi için üretilmiş çalışmalarından seçme eserleri kapsıyor.

Sanatçı Yazar Tayyar Özkan, Koleksiyon’da, 50 yıla yakın sanat yaşamında   yaptığı çalışmaları  şu başlıklar altında topluyor:

Karikatürler, çizgi romanlar, illüstrasyonlar, kitap resimlemeleri, karakter tasarımları, animasyon film tasarımları, tekstil tasarımları ve akrilik tablolar.

Tayyar Özkan, son eseri Koleksiyon’la, elindeki sazın her telinden ustaca ses çıkarmayı başarıyor.

Kitap, Presstij Yayınlarının bağlantısı aracılığıyla edinilebiliyor:

https://www.presstij.com.tr/kitap/koleksiyon-tayyar-ozkan-kapak-b-on-siparis-urunudur-tayyar-ozkan-9786258271775?fbclid=ıwar2mz7mq_n93zfvcs2u2fxqgfkodıamlcrmusfhtn8zyzzpwn6buyw3conc

(Pülümür Haber, 8 Aralık 2023)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir