(Pülümür Haber)

Almanya Duisburg Alevi Toplumu (Alevitische Gemeinde Duisburg e.V),   “Engelsiz Çok Kuşaklı Kültürler Arası Buluşma Merkezi Rheinhausen”  (IMB Rheinhausen) adlı inşaat projesini yaşama geçirmek için önemli bir destek sağladı. NRW Sosyal Vakfı (Sozialstiftung NRW),  projeye 700 bin Avro tutarında hibe desteği sundu.  Hibeye ilişkin resmî belge, NRW Sosyal Vakfı (Sozialstiftung NRW) Başkanı Marco Schmitz  ve  Duisburg Büyükşehir Belediye Başkanı Sören Link’in katılımıyla düzenlenen törende teslim edildi.  Duisburg Alevi Toplumu Eş Başkanları Fatma Yaşar ve Zeki Çakır, yardımdan dolayı teşekkürlerini iletti.

Duisburg Alevi Toplumu, “Engelsiz Çok Kuşaklı Kültürler Arası Buluşma Merkezi Rheinhausen” (IMB Rheinhausen) adlı inşaat projesi için harekete geçti. Duisburg Alevi Toplumu Eş Başkanları Fatma Yaşar ve Zeki Çakır, projeye  1 milyon  Avro tutarında  kaynak sağlandığını duyurdu.  

Sozialstiftung NRW Başkanı Marco Schmitz (MdL), Duisburg Büyükşehir Belediye Başkanı Sören Link, Duisburg Alevi Toplumu Eş Başkanları  Fatma Yaşar, Zeki Çakır ve Genel Sekreter Muhammet Ali Yaşar, hibe belgesi teslim töreninde, 2 Mayıs 2024.  

Kaynağın 700 bin Avrosunu NRW Sosyal Vakfı (Sozialstiftung NRW), 300 bin Avrosunu   ise Deutsche Fernsehlotterie Vakfının sağladığı açıklandı.

Friedrich-Alfred-Straße ve Atroper Straße’nin kesiştiği noktada, Rheinhausen Ost Tren İstasyonu’nun  yanında, yapımına başlanacak olan iki katlı IMB Rheinhausen’in, farklı nesillerden ve kültürel geçmişlerden insanlar için bir buluşma noktası olması amaçlanıyor.

Hibeye ilişkin resmî belge, NRW Sosyal Vakfı (Sozialstiftung NRW) Başkanı Marco Schmitz  ve  Duisburg Büyükşehir Belediye Başkanı Sören Link‘in katılımıyla düzenlenen törende teslim edildi.  Duisburg Alevi Toplumu Eş Başkanları Fatma Yaşar ve Zeki Çakır, yardımdan dolayı  teşekkürlerini iletti.

Duisburg Alevi Toplumunun, “Engelsiz Çok Kuşaklı Kültürler Arası Buluşma Merkezi Rheinhausen”  (IMB Rheinhausen) adlı inşaat projesine paypal.me/alevidu1988  bağlantısından ya da DE20 3505 0000 0251 0100 88 IBAN numarasından  bağış yapılabiliyor. 


Friedrich-Alfred-Straße ve Atroper Straße’nin kesiştiği noktada, Rheinhausen Ost Tren İstasyonu’nun yanında, yapımına başlanacak olan iki katlı IMB Rheinhausen’in, farklı nesillerden ve kültürel geçmişlerden insanlar için bir buluşma noktası olması amaçlanıyor.

(Pülümür Haber, 5 Mayıs 2024)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir