(Pülümür Haber)

Pülümür Mutu Köprüsü, yıkılıyor. Tarihî köprünün, ömrünü tamamladığı  ve  ihtiyaca cevap veremediği belirtiliyor. Tunceli Valisi Bülent Tekbıyıoğlu, 1963 yılında yapılan köprünün, miadını doldurduğunu ve ihtiyaca cevap veremediğini belirtti. Vali Bülent Tekbıyıkoğlu, yeni köprünün proje ihalesinin tamamlandığını ve sondaj çalışmalarına bugün başlandığını duyurdu.

Tunceli Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu, tarihî Pülümür Mutu Köprüsü’nde incelemelerde bulundu. Tunceli Valisi’ne, Pülümür Kaymakamı Mehmet Çağatay Çakal eşlik etti.

Tunceli Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu’na, tarihî Mutu Köprüsü’ndeki incelemelerinde Pülümür Kaymakamı Mehmet Çağatay Çakal eşlik etti.

Tunceli Valisi, 1963 yılında yapılan köprünün, miadını doldurduğunu ve ihtiyaca cevap veremediğini belirtti. Vali Bülent Tekbıyıkoğlu, yeni köprünün proje ihalesinin tamamlandığını ve sondaj çalışmalarına bugün başlandığını duyurdu.

Tunceli Valisi  Bülent Tekbıyıkoğlu, konuyla ilgili olarak yazılı açıklama yaptı. Tunceli Valisi, konuyla ilgili açıklamasında şu ifadelere yer verdi:  

“Doğu Anadolu Bölgesi’nin Kuzey-Güney ulaşımını en kısa güzergâh üzerinden sağlayan 1963 yapımı Mutu Köprüsü hem ihtiyaçlara artık cevap veremiyor hem de miadını doldurmuş durumda.

Yapılacak yeni köprünün proje ihalesi tamamlandı ve sondaj çalışmalarına bugün başlandı

Köprünün yenilenmesinin ilimize en büyük katkılarından biri de olası bir depremde bölgemize ulaşım güvenliğini arttıracak olmasıdır”

Tarihî Mutu Köprüsü
Tunceli Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu, tarihî Mutu Köprüsü’nde bugün incelemelerde bulundu.

(Pülümür Haber, 7 Mart 2024)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir