(Pülümür Haber)

Tunceli İl Genel Meclisinin CHP’li üyesi Hüseyin Arslan, partisinden istifa etti. Hüseyin Arslan, konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, yolsuzluğa ve hukuksuzluğa karşı mücadelesinin pek çok kişi ve kesimi rahatsız ettiğini, bunların bir kısmının da  CHP içinde yer aldığını, 14 Ocak’ta teamüllere aykırı yapılan  aday belirleme toplantısında devre dışı bırakıldığını, bu nedenle  bağımsız aday olduğu ifadelerine yer verdi.

Hüseyin Arslan, Tunceli İl Genel Meclisine bağımsız aday olduğunu açıkladı.

Tunceli İl Genel Meclisinin CHP’li üyesi Hüseyin Arslan, partisinden istifa ettiğini duyurdu.  Hüseyin Arslan, konuyla ilgili yazılı açıklama yaptı.  1986 yılından bu yana partinin çeşitli kademelerinde görev aldığını belirten Arslan, Tunceli İl Genel Meclisinde görev yaptığı 10 yıl boyunca kamuya ait yerlerin satışı ya da kiralanmasında ‘peşkeş’e   karşı çıktığını,  doğaya zarar verebilecek uygulamaları engellemek için mücadele yürüttüğünü dile getirdi.

Tunceli İl Genel Meclisi Üyesi Hüseyin Arslan

Hüseyin Arslan, yolsuzluğa ve hukuksuzluğa karşı mücadelesinin pek çok kişi ve kesimi rahatsız ettiğini, bunların bir kısmının da  CHP içinde yer aldığını, 14 Ocak’ta teamüllere aykırı yapılan  aday belirleme toplantısında devre dışı bırakıldığını öne sürdü. 

İL GENEL MECLİSİNE BAĞIMSIZ ADAY OLDUĞUNU AÇIKLADI

Hüseyin Arslan, 31 Mart Yerel Seçimlerinde, Tunceli İl Genel Meclisi üyeliği için bağımsız aday olarak yarışacağını belirtti.     

CHP Tunceli İl Başkanlığının CHP Genel Merkezine yazdığı, İl Başkanı Kemal Özcan imzalı, 01.02.2024 tarih ve 11 sayılı yazıda, Pülümür İl Genel Meclisi adaylık seçiminin yenilenmesi talebinde bulunulmuş.

Hüseyin Arslan, yazılı açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Bütün bunlar hukuk ve etik dışı bir yöntemlerle beni dışarıda bırakmak için yapıldı ve sonuçta hak etmediği halde birilerine alan açıldı. Şeffaf olunması gereken bütün bu süreç, gizli kapaklı ilişkilerle sürdürüldü ve sonuçta hem partide hem de bize oy veren Pülümürlülerde derin hayal kırıklığı yaşandı. Dahası kişilik haklarımız zedelendi.

Uzun yıllardır üyesi olduğum CHP’den istifa ettiğimi ve Tunceli İl Genel Meclisi üyeliğine bağımsız aday olduğumu ilimiz kamuoyuna ve basın mensuplarına duyurmak isterim.”

Hüseyin Arslan

(Pülümür Haber, 13 Şubat 2024)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir