(Pülümür Haber)

Tapu ve Kadastro çalışmaları, Pülümür köylüsünü yaylasız bıraktı. Pülümür yaylaları,  ilçe dışından gelen   hayvan üreticilerine  pazarlanan  ticari metaya dönüştürüldü.  Yaylaların, ara verilmeksizin her yıl  kiraya verilmesi,  bölgenin endemik bitki örtüsünü tehdit ediyor.  Pülümür Kaymakamı Mehmet Çağatay Çakal, zengin  bitki varlığına ev sahipliği yapan yayla ve meralar için  çalışma başlattı. Pülümür Kaymakamı, yetkilileri,  Pülümürlü vatandaşlarla bir araya getirdi. Pülümür’de gerçekleştirilen toplantıda, sorunlar masaya yatırıldı, çözüm önerileri sunuldu.

Pülümür Kaymakamı Mehmet Çağatay Çakal, ilçenin zengin bitki varlığının korunması için seferberlik başlatıyor.

Pülümür’de her köyün bir yaylası vardı. Pülümür köylüsü, yüzyıllardır hayvan otlattığı yaylalarından oldu. Tapu Kadastro, Pülümür köylüsünü yaylasız bıraktı.  Yaylalar, masa başında pazarlanan birer ticari meta hâline getirildi.

Pülümür yaylaları, ara verilmeksizin kiraya verildiğinden, yorgun düştü.

Yayla ve meraların hemen her yıl kiralanması,  bölgenin endemik bitki örtüsüne büyük zarar veriyor. Dönüşümlü  kullanılması gereken alanlarda her yıl binlerce hayvanın otlatılması, endemik bitki varlığını yoksullaştırıyor.

Toplantıya çok sayıda muhtar ve vatandaş katıldı.

Pülümür Kaymakamı Mehmet Çağatay Çakal, zengin  bitki varlığına ev sahipliği yapan yayla ve meralar için  çalışma başlattı. Pülümür Kaymakamı, yetkilileri,  Pülümürlü vatandaşlarla bir araya getirdi. Pülümür’de gerçekleştirilen toplantıda, sorunlar masaya yatırıldı, çözüm önerileri sunuldu.

Pülümür Salördek Korte Yaylası

Pülümürlülerle yetkililerin bir araya geldiği toplantıya Kaymakam Mehmet Çağatay Çakal başkanlık etti. Toplantıya, Tunceli İl Tarım ve Orman Müdürü Yavuz Suat Pala, Tunceli Keçi ve Koyun Yetiştiriciliği Birlik Başkanı Zeynel Erdoğan,  jandarma ve emniyet yetkilileri,  muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

Pülümür Akdik/Şihan Kırğ Yaylası

Toplantıda, yayla ve meraların  kullanımıyla ilgili sorunlar ele alındı, çözüm önerileri  sunuldu.

Pülümür Çakırkaya Yaylası

Pülümür Çakırkaya Yaylası

(Pülümür Haber, 10 Şubat 2024)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir