(Pülümür Haber)

Bazı sosyal medya hesaplarından, Pülümür Kaymakamı Mehmet Çağatay Çakal ve İlçe  Jandarma Komutanı Jandarma Binbaşı Ramazan Onur Can’ı yıpratmaya yönelik paylaşımlarda bulunulması,  ilçe halkı tarafından tepkiyle karşılandı. Pülümürlüler, Kaymakam ve  Jandarma Komutanı’na sahip çıktı.  Paylaşımlarla,  bölgede sağlanan güven ortamının dinamitlenmesinin amaçlandığını belirten Pülümürlü muhtar ve vatandaşlar, Pülümür Kaymakamı ile Pülümür İlçe Jandarma Komutanı’na destek verdi. Pülümür Çakırkaya Köyü Muhtarı  Hüseyin Çaktı, Çakırkaya’da,  Hızır ayı dolayısıyla yapılan davete katılan Kaymakam ve Jandarma Komutanı’nın, CHP’li Belediye Başkanı Müslüm Tosun üzerinden hedef alınmasına tepki gösterdi.

Tunceli Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu, Çakırkaya köyünde Muhtar Hüseyin Çaktı’yla bir arada.

Çakırkaya Köyü Muhtarı Hüseyin Çaktı, Pülümür  Belediye Başkanı Müslüm Tosun’un Çakırkayalı olduğunu,  kendi köyünde gerçekleştirilen Hızır lokması davetine protokol üyeleriyle birlikte katılmasına başka bir anlam yüklenmemesi gerektiğini belirtiyor. Çakırkaya Muhtarı, Kaymakam ve Jandarma Komutanı’nın aynı etkinlikte, Belediye Başkanı,   diğer protokol üyeleri ve köylülerle buluşmasının altında  başka bir neden aramanın kasıtlı olduğunu savunuyor.

Kaymakam Mehmet Çağatay Çakal, Pülümür Kozluca köyünde köylülerle bir arada.

Çakırkaya Köyü Muhtarı Hüseyin Çaktı, konuyla ilgili yaptığı açıklamada ayrıca şu ifadelere yer verdi:

“Ben 64 yaşındayım. İlk defa bir Kaymakam, bu kadar halkla iç içe ve tüm halkı  ayırt etmeden yardımcı oluyor. Bir yıl içinde tüm köyleri gezdi. Vatandaşların sorunlarını yerinde görüyor,  çözüm için  elinden gelen çabayı gösteriyor.

Pülümür Kaymakamı Mehmet Çağatay Çakal ve İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Binbaşı Ramazan Onur Can, Kozluca köyü ziyaretinde köylülerle.

Bizim köye  yapılan ziyaretin amaç, Hızır lokması davetine katılmaktır.  Hızır lokmasında, ayrım gözetmeden herkes bir araya gelir.  Murat Erdoğan ve ailesi tarafından Hızır ayında kurban kesilmiş, lokma hazırlanmış,  ilçede hiç ayrım yapılmadan bürokrasi  ve vatandaşlar davet edilmiştir. Onların yanı sıra çevre köylerden de bütün vatandaşlar  çağrılmıştır.  

Pülümür Kaymakamı ve İlçe Jandarma Komutanı, Mezra köyünde Muhtar Düzgün Arslan ve köylülerle bir arada.

Belediye Başkanı’mız,  zaten bu köylü olup,   Pülümür  ve tüm köylerde  her vatandaşın iyi gününde,  kötü gününde yanındadır. Belediye Başkanı,  bütün davetlere katılmaktadır. Kaymakamımızın, Belediye Başkanımızın,  İlçe Jandarma Komutanımızın, ilçe ve köylerdeki her vatandaşın kapısını çalmaları, vatandaşların derdini ve sorunlarını dinlemelerinden daha  doğal bir şey olamaz.  Bu daveti kullanarak,  Pülümür Kaymakamı’na ve İlçe Jandarma Komutanı’na  iftira atmakla   bir yere varılamaz. Bu, kimseye  bir şey kazandırmaz.”

Pülümür Kaymakamı Mehmet Çağatay Çakal ve İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Binbaşı Ramazan Onur Can, zor koşullarda yaşayan yaşlı bir köylüye yardım eli uzatmıştı (Bu güzel tablodan rahatsız olmak!)

Kaymakam ve İlçe Jandarma Komutanı, Pülümür Hasangazi köylüsüyle (Özlenen tablo).

(Pülümür Haber, 4 Şubat 2024)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir