(Pülümür Haber)

Pülümür Kaymakamı Mehmet Çağatay Çakal’ın, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Ramazan Onur Can’la birlikte, Çakırkaya köyünde  Hızır lokması  davetine katılması,  bazı çevrelerde rahatsızlık yarattı.  Kaymakam ve Jandarma Komutanı,  davetliler arasında yer alan CHP’li Belediye Başkanı Müslüm Tosun üzerinden hedef alındı.

Kaymakam Mehmet Çağatay Çakal, ilçede üretimi artırmak için çaba gösteriyor.

Murat-Nevin Erdoğan çiftinin, 29 Ocak’ta, yörede kutsal sayılan  Hızır  ayında yaptığı Hızır lokması daveti, Kaymakam, Jandarma Komutanı, Belediye Başkanı, İl Genel Meclisi Üyesi,  önceki dönem AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Yıldız ve çok sayıda köylüyü bir araya getirmişti.

Pülümürlü öğrencinin karne sevincine ortak olmak, ne güzel…

Resmî törenlerde bir araya gelen İlçe Protokolü’nün,  Hızır ayında bir araya gelmesine gösterilen ‘sanal tepki’,  bölgede yaratılan huzur ve güven ortamından kimlerin rahatsızlık duyduğu sorusunu akla getiriyor.

Pülümür Kaymakamı Mehmet Çağatay Çakal, Mezralı Filo Canpolat’ı (90) ziyaret etmişti (Gitmediği köy, hatırını sormadığı köylü kaldı mı?)

Pülümür Haber, Kaymakam Mehmet Çağatay Çakal’ı hedef alan kampanyayı Pülümürlülere sordu. Pülümürlüler, konteyner ihalesiyle eş zamanlı gündeme getirilen kampanyayla, bölgede  yaratılan olumlu iklimin zehirlenmek istendiğini, halkla sıcak ilişkiler kuran kamu görevlilerinin  hedef alındığını belirtiyor.

PÜLÜMÜRLÜLER, KAYMAKAM MEHMET ÇAĞATAY ÇAKAL’I HEDEF ALAN KAMPANYA HAKKINDA NE DÜŞÜNÜYOR

Pülümür Çakırkayalı Murat Erdoğan, Hızır lokması davetinde parti ayrımı gözetmelerinin söz konusu olmadığını, kutsal değerleri ve yöre kültürünü yaşatmayı amaçladıklarını dile getiriyor.

Murat Erdoğan (Çakırkaya, Hızır lokması davetinde bulunan köylü) :  Ben üreticiyim, hayvancılık yapıyorum. Yaylaya gidiyorum, Hor Yaylası’na. Kaymakamımız, üreticileri destekliyor. Sayın Kaymakam,  daha önceden beni ziyaret  edeceğini söylemişti, üretici olduğum için. İnşaatımız vardı, çağıramadık.  Hızır orucu için Kaymakamı,  Jandarma Komutanı’nı ve köylüleri  evimize davet ettik.  

Bizim için kutsal olan Hızır ayında aklımıza parti falan gelmez. Belediye Başkanı  Müslüm Tosun, bizim köylümüz.  İl Genel Meclisi Üyesi Meftun Bey, sorunlarımızla yakından ilgileniyor. 

Kaymakam ve Jandarma Komutanı,  eve kimin  davetli olduğundan haberdar değildi.  Onların birbirinden haberleri yoktu.  Konuklarımızdan biri de  önceki dönem AK Parti Pülümür İlçe Başkanı Mehmet Yıldız’dı.

Kaymakam, değirmenimizin onarılması için destek vereceğini söyledi.

Binbaşı herkese hoşgörülü ve  eşit davranıyor.

Kaymakam da Jandarma Komutanı da çok mütevazı. Köyleri gezmeleri kadar doğal bir şey yok.

Sorunlarımızı dinlediler. Kaymakam, organik buğday ekimini özendirmek için köydeki değirmenin onarılmasına destek verileceğini söyledi.

Köyde, Hızır ayı dolayısıyla bir araya gelenler arasında siyaset, propaganda vb. hiçbir şey söz konusu olmadı.

Kocatepe Köyü Muhtarı Baki Fırat: “Kaymakam, halkın içine giriyor, sohbet ediyor. Çok değerli bir insan.”

Baki Fırat (Kocatepe Köyü Muhtarı): Kaymakam, geçen gün köyümüze de gelmişti. Halkın içine giriyor, halkla sohbet ediyor. Çok değer verdiğimiz bir insan. Benim Kaymakam’la ilgili düşüncem, olumlu. Kaymakam, sadece makamında  oturarak köylerde olup bitenleri bilemez. Orada (Çakırkaya) kim ya da kimlerin bulunduğu, Sayın Kaymakam’ın ‘kusuru’ olarak görülemez.

Mehmet Galik: “Seçim dönemi diye Kaymakam köyleri gezmesin mi!”

Mehmet Galik (Kocatepe): Kaymakam, karakol komutanı gibi kamu görevlilerinin köyleri ziyareti,  bazı medya kuruluşları tarafından tartışma konusu yapılıyor.

Kamu görevlileri, görevleri gereği, köyleri gezerler ve gezmeliler. İnsanların ihtiyaçlarını, beklentilerini ancak bu şekilde öğrenebilirler. Onların görevleri,  seçim olup olmamasına bağlı değildir. Halkla her zaman temas içinde olabilirler.

Mehmet Eroğlu: “Kaymakam, dört dörtlük bir insan.”

Mehmet Eroğlu (Dağbek): Kaymakam, kamu yöneticisidir, her yere gider. Kaymakam’a haksızlık  yapılıyor. Kaymakamımız dört dörtlük bir insandır. Hizmet için var. Pülümür’ün hepsi  CHP’li, Kaymakam kimseyle görüşmesin mi?  Kaymakam herkese tarafsız davranıyor. Kaymakam’a, gelenek göreneklerimizi tanımak ve tanıtmak için gösterdiği çaba için  teşekkür ederim.

Şevki Yılmaz (Dereboyu): Bizim kültürümüzde misafir en iyi şekilde ağırlanır. Bir insanın bu şekilde itham edilmesi doğru değil. Hızır ayında yapılan bir davete icap edilmiş, buna saygı duyulması gerekir.  İnançsal bir davet. Erdoğan ailesi yılda birkaç kez bu tür davetler yapıyor, farklı düşünceler bizim zenginliğimiz.  Bu olay üzerinden Kaymakam’ın yıpratılmasını onaylamıyorum. Kimse orada propaganda yapmaz.  İlçe Kaymakamı bizim köye de gelmişti. Sorunlarımızı onlarla çözüyoruz.

Meydanlar Mahallesi Muhtarı Ali Hıdır Meşe: “Hayatımızda ilk kez bu kadar çalışkan bir Kaymakam görüyoruz.”

Ali Hıdır Meşe (Meydanlar Mahallesi Muhtarı): Kaymakamımızla hemen her gün Meydanlar’da konteyner çalışmasından dolayı görüşüyoruz, Çalışmayı yakından takip ediyor. Bizim  için uğraşıyor. Siyasetle  hiç ilgisi yok. İşçilerin başında saatlerce  zaman geçiriyor. Hiçbir siyasi partiyle alakası yok, Bu bir karalamadır. Nohutlu köyünde Mustafa Kurucan var, onun barakasını onarttı, o yaşlı amcayı kendi arabasıyla getirip ağırladı. Çok değerli bir Kaymakam, her köye gidiyor, her vatandaşın derdini dinliyor ve yardımcı oluyor.  Bu kadar kaymakam geldi geçti,  hayatımızda ilk kez bu kadar çalışkan bir kaymakam görüyoruz. Onun sayesinde konteynerlerin ihalesi çok düşük yapıldı. Konteyner altyapısı bitme aşamasına geldi. Görüşmelerimizde benim siyasetle alakam yok, görevim vatandaşa yardımcı olmaktır, diyor.  

Mehmet Özdemir: “Pülümür’ün genç ve çalışkan Kaymakamı’nı kutluyorum!”

Mehmet Özdemir (Çakırkaya): Bir kaç günden beri Pülümür Kaymakamı Mehmet Çakal hakkında sosyal medyada yürütülen olumsuz  propaganda, kamuoyunun ilgisini çekiyor. Henüz bir yıllık bir süre geçmesine rağmen, Pülümür Kaymakamı olarak görev yapmakta olan Kaymakam’ın  bu kısa süre içinde halkla iç içe olması, bağlı köyleri sık sık ziyareti esnasında güler yüzlü, genç ve enerjik tavrı ile bölge halkının sevgisini kazanmıştı. Son ziyaretlerini de, İlçe Protokolü ile birlikte, bölge halkı tarafından kutsal bilinen Hızır ayında, Hızır lokması için köylülerle buluşması da ayrıca önemli ve kıymetli bir davranıştır.

Öteden beri sahipsiz ve yalnız bırakılmış bölge halkı ile iletişim içinde olmak, dertlerini, sorunlarını dinlemek ve çözüm üretmek ne kadar da özlenen bir durumdu. Kutlamak gerekirken, sosyal medyada, hakkında olumsuz propaganda yapılması, bölge halkı arasında hoşnutsuzluğa neden oldu.

Pülümür halkının sempatisini kazanmış olmasına rağmen, Kaymakam  için yürütülen  bu olumsuz propaganda,  akla, acaba kimlerin nasırına basıldı, sorusunu getiriyor.

(Pülümür Haber, 2 Şubat 2024)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir