(Pülümür Haber)

Pülümür Çakırkayalı Nevin Erdoğan  ve Murat Erdoğan, İlçe Protokolünü ağırladı. Erdoğan çifti, Hızır Ayı dolayısıyla kurban kesti, kavut  ve lokma (niyaz) pişirdi. Pülümür Kaymakamı Mehmet Çağatay Çakal, Pülümür Belediye Başkanı Müslüm Tosun, Pülümür İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Binbaşı Ramazan Onur Can ve Tunceli İl Genel Meclisi Üyesi Meftun Kılıç, Erdoğan ailesine konuk oldu.

Pülümür Çakırkaya köyünde güzel bir buluşma.

Pülümür İlçe Protokol Üyeleri, bugün Çakırkaya köyündeydi. Pülümür Kaymakamı, Belediye Başkanı ve İlçe Jandarma Komutanı, Çakırkaya köyünde yaşayan  Nevin Erdoğan  ve Murat Erdoğan’ın kapısını çaldı.

Pülümür Kaymakamı Mehmet Çağatay Çakal, Nevin-Murat Erdoğan çiftiyle bir süre sohbet etti.

Nevin-Murat Erdoğan çifti, Hızır Ayı dolayısıyla kurban kesti, kavut  ve lokma (niyaz) pişirdi. Pülümür Kaymakamı Mehmet Çağatay Çakal, Pülümür Belediye Başkanı Müslüm Tosun, Pülümür İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Binbaşı Ramazan Onur Can ve Tunceli İl Genel Meclisi Üyesi Meftun Kılıç, Erdoğan ailesine konuk oldu.

Pülümür Kaymakamı Mehmet Çağatay Çakal, köy ziyaretlerine kış koşullarında da devam ediyor.

PÜLÜMÜR KAYMAKAMI’NDAN HIZIR AYI AÇIKLAMASI

Pülümür Kaymakamı Mehmet Çağatay Çakal,  ziyaret dolayısıyla bir açıklama yaptı. Pülümür Kaymakamı, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Alevi-İslam inancında kutsal olarak kabul edilen Hızır Ayı ve Hızır Oruçları, Anadolu insanının inanç dünyasında yer almakta, insanlarımız gönüllerinde Hızır için özel bir muhabbet beslemektedirler.

Hızır, darda, zorda ve güç durumda kalanların yardımcısıdır. Hızır, kardeşliktir, hoşgörüdür, dayanışmadır.

Hızır orucu tutan, Hızır Lokmalarını pay eden tüm canlarımızın ibadetlerinin Hak katında kabul olmasını diliyor, Hızır ayının memleketimize sağlık, barış ve huzur getirmesini diliyoruz. Darda kalanın Hızır yoldaşı olsun.”

Soğuk kış mevsimini ısıtan buluşma.
Nevin-Murat Erdoğan çiftini ziyaret eden Pülümür Kaymakamı Mehmet Çağatay Çakal ve İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Binbaşı Ramazan Onur Can, Çakırkaya köyünde hatıra fotoğrafı çektirdi.

(Pülümür Haber, 29 Ocak 2024)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir