(Pülümür Haber)

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)  Pülümür İlçe Başkanlığı, “CHP Pülümür İlçe Başkanlığının, İl Genel Meclisine Aday Gösterme Yöntemi Tartışma Yarattı” konulu haberimizle ilgili açıklama yaptı. Dün yayımlanan haberde, CHP İlçe Yönetim Kurulu’nun aday belirleme toplantısının 14 Ocak’ta Dersim Tanıtım Günleri’ne denk getirildiği,  oylamaya 8 üyenin katılmasına karşın 10 oy kullanıldığı iddialarına yer verilmişti. Haberde, bazı köy muhtarlarının görüşlerine de yer verilmişti.

CHP Pülümür İlçe Başkanı Haydar Keleş

CHP Pülümür İlçe Başkanlığı, konuyla ilgili bir yazılı açıklama yaptı. CHP Pülümür İlçe Balkanı Haydar Keleş,  aday belirleme yönteminin önceki seçimlerde de aynı olduğunu, 22 Aralık 2023 tarihli Yönetim  Kurulu’nda adayların kurul üyelerince belirlenmesinin kararlaştırıldığını,  söz konusu kararın  Genel Merkeze iletilmesi için İl Başkanlığına gönderildiğini, il dışında çalışan bir üyenin oyunu kullanarak kapalı zarfta teslim ettiğini, İl Başkanlığına Pülümür dışındaki ilçelerin de çağrıldığını  dile getirdi.  

Seçimde oy kullanmadığı öne sürülen  üye, Tunceli’de çalıştığını, belirtilen gün ilçeye geldiğini, oyunu kullandıktan hemen sonra kente döndüğünü, tutanağa imza atmayı  unuttuğunu belirtti.

CHP İlçe Başkanlığının açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

“Seçilemeyen bazı aday adaylarımızın  açıklamalarını  üzüntüyle takip ediyoruz.

(Hüseyin Arslan) CHP İl Genel Meclis üyeliği temsiliyetini  10 yıl boyunca parti takdiriyle yapmış ve şüphesiz layıkıyla yerine getirmiştir. Nasıl 10 yıl boyunca tercih edildiğinizde problem teşkil etmiyorsa bu durum  seçilmediğinizde de etmemeli.  

Partiye gönülden bağlı hizmet etmek için bekleyen onlarca insan dışarıda beklemektedir. Parti mevkileri asla ve asla kişilere kadrolaştırılamaz.  Hizmet etmek, görev almak isteyenlere siz bekleyin, yöneticilerimiz çeyrek asırlarını tamamlasın, siz öyle gelin,  diyemeyiz, demeyeceğiz.

CHP Pülümür İlçe Yönetim Kurulu’nun 22 Aralık 2024 tarihli kararı.

Mevzumuz, amacımız hizmetse bırakalım herkes sırasıyla halkına hizmet etsin.  Halk, bu kadrolaşmadan şikâyetçiyken, hep aynı simalardan yakınırken, yönetim olarak buna kulaklarımızı tıkayamazdık.

Biz sadece halkla ortaklaşa hareket ederiz, hiçbir şahıs irademize ket  vuramaz.  Ne gariptir ki kendileri İlçe Kongresinde  değişimden yana tavır alıp, bugün de değişim sırası kendilerine geldiğinde tam olarak değişimin karşısında  durmaktadır. Yine de kıymetli hizmetlerinden dolayı kendisine teşekkür ediyoruz.

Buradan tüm Pülümür halkına sesleniyoruz: Partinize hizmet etmek istediniz ama  kadrolaşamaya mı takıldınız, artık takılmayacaksınız. Bu parti halkın partisidir, asla şahısları partisi olamaz, olmayacaktır.

Buyurun gelin.  Sağlıcakla kalın.”

CHP Pülümür İlçe Yönetim Kurulu’nun, 14 Ocak’ta belirlenen İl Genel Meclisi adayları.

CHP Pülümür İlçe Başkanlığı, 14 Ocak tarihli Yönetim Kurulu toplantısında, Tunceli İl Genel Meclisi  üyeliklerine, mevcut İl Genel Meclisi Üyesi Meftun Kılıç ve Fevzi Turanoğlu’nu aday göstermişti.

(Pülümür Haber,  23 Ocak 2024)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir